Elevii nu plătesc taxă la liceul de aviație deschis de Gabriel Olariu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

Singurul liceu privat de aviaţie din ţară a găsit o soluţie inedită de a atrage tinerii. Autorizat anul trecut, Liceul „Max Ausnit”, din Caransebeş, judeţul Caraş-Severin,  nu percepe niciun fel de taxă pentru copiii care vor să devină mecanici în aviaţie, pe toată perioada celor patru ani. Acest lucru este posibil datorită unor înţelegeri pe care le-a făcut patronatul liceului cu mai multe companii din domeniu. Acestea vor suporta şcolarizarea, în schimb, perioada de practică elevii o vor desfăşura în cadrul companiilor respective.

„Este primul liceu privat în domeniul aviaţiei, din România. Oferim la terminarea studiilor atât recunoaşterea faptului că au absolvit un liceu de aviaţie, după curricula Ministerului Educaţiei, cât şi faptul că vor absolvi 17 module pentru obţinerea autorizaţiei de mecanic de avioane, categoria A, recunoscută inclusiv de către agenţia care reglementează acest domeniu în Uniunea Europeană. Însă, conform normelor în vigoare, examenul pentru obţinerea categoriei trebuie să-l dea la împlinirea a 21 de ani. Între timp, trebuie să facă trei ani de practică în această profesie, iar elevii vor face această practică în cadrul companiilor cu care noi avem înţelegeri şi care suportă şcolarizarea. După obţinerea licenţei, pot lucra în organizaţii de reparaţii aeronave sau în mentenanţă de linie, ceea ce se întâmplă în fiecare aeroport, acolo unde aceşti mecanici specializaţi fac inspecţia aeronavelor care aterizează”,

a declarat pentru Lugojeanul.ro Gabriel Olariu, reprezentantul patronatului acestei instituţii de învăţământ.

Olaru spune că a găsit înţelegerea unor companii ca să ofere aceste burse de studiu în schimbul anilor de practică pe care absolvenţii trebuie să îi urmeze.

„Elevii care vin la liceul nostru, cu toate că acest liceu este un liceu privat, nu vor avea o taxă de şcolarizare pentru că am găsit companii interesate de aceşti elevi şi acestea le sponsorizează taxa de şcolarizare. Începând din acest an şcolar, toţi elevii care se vor înscrie la noi nu vor plăti această taxă. În mod normal aceste module, 17 la număr, în total peste 2.000 de ore, ar costa în jur de opt mii de euro. În România mai există o singură organizaţie care face acest gen de cursuri, dar majoritatea persoanelor care îşi doresc această licenţă fac cursurile în străinătate”,

a mai spus Olariu.

Omul de afaceri administrează şi aeroportul din Caransebeş pentru care a obţinut recent autorizaţia de funcţionare, după aproape 20 de ani în care acesta nu a mai fost funcţional.

Elevii care vor să se înscrie la Liceul „Max Ausnit”, pot solicita informaţii suplimentare la adresa de email: liceulmaxausnit@gmail.com, în Caransebeş, Strada Aeroportului nr.1 sau la numărul de telefon: 0722.436.144.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.