Elevii din Ohaba Lungă vor avea o școală renovată la toamnă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Elevii din clasele I-VIII de la școala din Ohaba Lungă vor reveni la toamnă în săli de clasă renovate și o curte exterioară pusă la punct. Totul grație unei asociații din Timișoara și a voluntarilor.

78 de copii din ciclul I-VIII din comuna Ohaba Lungă sunt așteptați în toamnă la școală în clase zugrăvite, cu pardoseală schimbată și ferestre noi. Lucrările de renovare au fost posibile grație unei donații din partea Clubului Lions Timișoara, în valoare de 240.000 de lei.

„În zona rurală sunt școli ale căror clădiri necesită lucrări de întreținere sau chiar renovări, din cauza stării de degradare produsă în timp. Consultându-ne cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, am vizitat mai multe astfel de școli și am constatat că la Ohaba Lungă este nevoie de o intervenție de urgență. (…) Proiectul a început în luna iulie și include lucrări de interior: curățire și zugrăvire tavane și pereți (1210 mp), realizarea de noi pardoseli, inclusiv a stratului suport din beton armat și a parchetului (250 mp), lambriuri de lemn (276 mp), montarea de noi ferestre (24 mp), iar în exterior realizarea unui trotuar de beton (86 mp)”, transmit reprezentanții Clubului Lions Timișoara.

Se lucrează încă din iulie, iar în toamnă elevii și profesorii se vor întoarce într-un mediu cu condiții adecvate.

Despre admin 6669 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.