Elevi din trei judeţe, la ediţia a X-a a Concursului regional de chimie „Memorial Octavian Larionescu”

Share Button

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018 la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj s-a desfașurat concursul regional de chimie „Memorial Octavian Larionescu” – ediția a X-a. Au fost înscriși 457 de elevi din clasele VII-XII, provenind de la 49 de școli din județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Au participat la concurs 393 de elevi însoțiți de profesorii care i-au pregătit sau de părinți. Subiectele, cuprinzând probleme de grade de dificultate variate, au fost elaborate de profesori diferiți, din Lugoj și zonă,  respectiv din Timișoara și Cluj. În timpul concursului, concurenții au fost supravegheați de profesori de la Colegiul Național „C. Brediceanu”, de la Școala Gimnazială „A. Odeanu”, de profesorii de chimie din Lugoj și zonă, cât și de 41 de voluntari: studenți, masteranzi și doctoranzi, majoritatea foști elevi ai colegiilor „C. Brediceanu” și „I. Hasdeu” din Lugoj, și care actualmente studiază la UVT, UPT sau UMF Timișoara, Facultățile de Chimie, Farmacie, Medicină și Stomatologie dar și altele. Lucrările au fost evaluate pe loc, în prezența concurenților, fiecare concurent aflând în timp util punctajul obținut.

Coordonatorii proiectului doresc să mulțumească tuturor celor implicați (conducerii școlii, colegilor, foștilor absolvenți și actualilor elevi, personalului din școală) pentru sprijinul acordat și promtitudinea cu care au răspuns solicitărilor.

A fost prezentă la concurs, ca și la edițiile precedente, doamna inspector de fizică și chimie, prof. Monica Seviciu, de la I.Ș.J. Timiș, căreia îi mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat.

O prezență deosebită în realizarea acestui proiect a fost d-l prof. dr. Vlad Chiriac de la UVT – Departamentul de Chimie care de cinci ediții ne onorează cu participarea și expertiza științifică.

La ora 17, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor câștigători ai concursului. S-au acordat în total 7 premii I, 9 premii II, 13 premii III, 69 mențiuni, iar din partea asociației profesorilor de chimie „Profchim Lugoj – Zonă” încă 67 de mențiuni speciale. Elevii care au obținut premii, au fost recompensați, ca și anul trecut, pe lângă diplome și cu sume consistente de bani: premiul I – 200 lei, premiul al II-lea – 150 lei și premiul al III-lea – 100 lei. Acești bani au fost obținuți prin sponsorizări, de la firme din zonă (Kuhntop SRL, S.C. Sorel Amigo SRL, Werzalit Lemn Tech SCS Lugoj, Gomedia SRL Lugoj, Trimsol –România, Ponderal Comerț SRL), de la persoane fizice (foști absolvenți ai colegiilor Brediceanu și Hasdeu) și de la asociația profesorilor de chimie „Profchim Lugoj – Zona”. O surpriză inedită dar plăcută în acest an, a fost sponsorizarea cu biscuiți de la firma româno-elvețiană – Cornu Boulangerie SRL din localitatea Mănăștiur. Astfel toți premianții și toți participanții la festivitatea de premiere au fost recompensați pe lângă diplome și bani, și cu câte 2 pachete de biscuiți bio. Dorim să mulțumim pe această cale sponsorilor noștri, care prin donațiile lor, nu au făcut doar o bucurie mare câștigătorilor, ci și au recompensat munca susținută a elevilor, perseverența și performanța.

Câștigătorii din acest an sunt: la clasa a VII-a (151 concurenți), premiul I: Palfalvi Paul de la Șc. Gimn. N. 24 Timișoara – prof. Moraru Angelica,  premiul II: Micșa Denis-Valentin de la Șc. Gimn. „A. Odeanu” Lugoj – prof. Dobrean Alina, premiul III: Alecu Radu-Cătălin de la Șc. Gimn. „Nestor Oprean” Sânnicolau Mare – prof. Ostrovăți Liana,  Moise Alexandru-Nicolae de la C.N.”I. de Hunedoara” Hunedoara – prof.  Albuțiu Maria-Ana, Muntean Sebastian-Teofil de la Șc. Gimn. „Harul” Lugoj – prof.  Dobrean Alina, Reviczky-Levay Ida-Antonia de la C. N.”C.D. Loga” Timișoara – prof. Silvester Monica și Toader Cristina-Ioana de la C. N. „T. Lalescu” Reșița – prof. Avram Alina-Ramona; clasa a VIII-a (51 concurenți),

premiul I: Călin Radu-Andrei de la C. N. „T. Lalescu” Reșița – prof.  Avram  Alina-Ramona, Negi Anouk de la C. N. „C.D. Loga” Timișoara, prof. Popescu Bianca;  premiul II: Dejica Andrei-Radu de la Șc. Gimn. „G. Gârda”Mănăștiur- prof. Popa Letiția, Simionoff Carmina-Bianca de la  C. N. „C.D. Loga” Timișoara – prof. Popescu Bianca;  premiul III: Buștean Angela-Ramona de la Șc. Gimn. „A. Odeanu” Lugoj – prof. Dobrean Alina,  Ocnean Alex de la C. N. „C.D. Loga” Timișoara, prof. Popescu Bianca; clasa a IX-a (71 concurenți), premiul I: Gheju Alexia de la C.N. „C. Brediceanu” Lugoj – prof. Schmidt Eliane, premiul II: Petreuș David-Emanuel de la C.N. Ped. „C. Sylva” Timișoara – prof. Militaru Mihaela Simona, iar premiul III: Stoica Rose-Marie de la Lic. Teor. ”G. Moisil” Timișoara – prof. Crîsnic Maria; clasa a X-a (74 concurenți), premiul I: Uihelyi Larisa-Miriam de la C.N. „C. Brediceanu” Lugoj – prof. Barbu-Țigriș Nicoleta, premiul II: Boloca Mădălina-Maria de la C. N. „T. Lalescu” Reșița – prof. Meilă Loredana și Dvorac Adrian-Gabriel de la L.Teor. „Sf. Nicolae” Deta – prof. Jilavu Ana;  premiul III: Colțatu Bianca de la C.N.”I. de Hunedoara” Hunedoara – prof.  Petruțiu Ileana și Crișan Cristian de la Lic. Teor. ”G. Moisil” Timișoara – prof. Sporea-Iacob Florina; clasa a XI-a (34 concurenți), premiul I: Alexandru Roxana de la C. N. Bănățean Timișoara – prof. Corina Briac, premiul II:  Crăciun Claudiu de la de la C. N. Bănățean Timișoara – prof. Silvia Vert și Filip Raluca-Nicoleta de la C. N. Bănățean Timișoara – prof. Corina Briac;  premiul III: Bătinaș Bianca de la C. N. „C.D. Loga” Timișoara – prof. Popescu Bianca și David Bogdan-Nicolae de la C. N. „C.D. Loga” Timișoara – prof. Popescu Bianca; clasa a XII-a (18 concurenți), premiul I: Herișanu Oana-Victoria de la Lic. Tehn. „Sf. Nicolae” Deta – prof. Jilavu Ana; premiul II: Lascus Petru-Ovidiu de la C.N.”I. de Hunedoara” Hunedoara – prof.  Albuțiu Maria-Ana și premiul III: Pașca Laura-Bianca de la C. N. „C.D. Loga” Timișoara, prof. Hittner Ana-Roza.

Rezultatele și subiectele au fost afișate pe site-ul www.profchim.ro.

Domnul director al Colegiului Național „C. Brediceanu”, prof. dr. Ioan Aurelian Sima, le mulțumește tuturor participanților la acest concurs, deopotrivă elevi și profesori și îi felicită pentru rezultatele frumoase obținute. În mod special, mulțumește doamnelor profesoare Maria Vîlcu-Micu, Eliane-Maria Schmidt, Nicoleta Barbu-Țigriș și Ramona Dejica pentru efortul depus pentru organizarea și buna desfăsurare a acestui concurs, ajuns la a X-a ediție.

AL PRESS

1266

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.