Elevi din Germania, Polonia, Ungaria şi Republica Cehă, la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Luni, 1 octombrie 2018, Colegiul National „Coriolan Brediceanu” din Lugoj a fost amfitrionul celui de al treilea eveniment de predare – învăţare – formare din cadrul proiectului „School 21 – Digitally and Socially Yours”, proiect de parteneriat strategic care se încadrează în acţiunea cheie 2 – Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici a programului Erasmus+, finanţat de Uniunea Europeană.

La eveniment au participat 31 de elevi și opt profesori din școlile partenere din Cehia, Germania, Polonia, Ungaria şi ,evident, România.

Tema întâlnirii este voluntariatul şi persoanele cu dizabilităţi fizice.

Pe parcursul acestei săptămâni, elevii, îndrumaţi de profesorii implicaţi în proiect, vor participa la un atelier de lucru la Universitatea Europeană Drăgan, vor desfăşura activităţi comune cu elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” şi ai Liceului Teoretic Special „IRIS” din Timişoara, vor participa, alături de Clubul Sportiv „Maraton 93” la cea de-a XXII-a ediţie a cupei „Toţi diferiţi, toţi egali” şi vor lucra, în echipe transnaţionale şi utilizând tehnologia modernă, la prezentări pe tema stilului de viaţă sănătos.

Azi, 1 octombrie 2018, la C.N. „Coriolan Brediceanu”, în Sala”Amfiteatru” aţi asistat la deschiderea lucrărilor unui proiect internaţional. Şi îi spun internaţional pentru că sunt implicaţi elevi şi profesori din România, Polonia, Cehia, Germania şi Ungaria. Am avut bucuria ca la lucrările de deschidere a acestui proiect să participe toate cele cinci delegaţii invitate. Suntem foarte mândri de colaborarea cu dumnealor şi de  faptul că această săptămână sunt alături de noi.

Proiectul are prevăzute diverse acţiuni care se vor desăşura conform graficului, dar pe lângă acestea, i-am rugat pe oaspeţii noştri să se bucure de toate frumuseţile Lugojului şi împrejurimilor lui. Proiectele şcolare reprezintă o colaboare, o muncă în echipă, un schimb de cunoştinţe, de experienţe, fiind utile atât elevilor, cât şi profesorilor. De asemenea reprezintă o mare deschidere pentru un viitor european comun”, ne-a declarat în exclusivitate, prof. dr. Aurel Sima, directorul Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”, din urbea noastră.

Mircea ANGHEL

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.