Ediția a X-a a Cupei „Respect” la Fotbal

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sâmbătă, 12.08.2023, în organizarea Asociației „Amicii veseli”, pe Stadionul Tineretului din Lugoj, s-a desfășurat cea de a X-a ediție  a Cupei „Respect” la fotbal, o nouă ediție dedicată sportulului, sănătății și distracției.

Echipele participante au fost: Fan Sport Baia Mare, Ortopedia Arad, Veterans Star Bîșnov (Pobeda Dudești Vechi), Vulturii Ortacii Bazoș, Flacăra Făget, Old Boys 2019 Pecica, Banatul Sân Mihai din Serbia și, bineînțeles, gazdele, Amicii Veseli Lugoj, împărțite în două grupe. Cum și ce s-a întâmplat acolo, ne povestește chiar președintele asociației lugojene, Constantin Goloșie, „Tata Golo”:

„La anunțul crainicului stadionului, nimeni altul decât Mihai Anghel Mihai, președintele CSM Lugoj, au fost date loviturile de începere de către viitoarea generație de jucători de fotbal ai urbei noastre, Matei Eneșca, respectiv David Petrescu, ambii în vârstă de 8 ani.

Asistența medicală a fost asigurată de către dr. Traian Bot, și el un jucător încă activ. Arbitrii turneului au fost Neluțu Artan, Ovidiu Vasile și Dumitru Butoi.

S-a jucat simultan, pe două terenuri, în echipe de 8 + 1, câte 20 de minute partida, cu pauză de hidratare. Toate meciurile s-au disputat fără incidente majore, doar cu multă adrenalină, experiență și dorință.

După meciurile din grupe, pentru marea finală s-au calificat echipele Fan Sport Baia Mare și Amicii Veseli Lugoj. La finalul jocului regulamentar, scorul a fost egal, dar, după loviturile de pedeapsă, echipa gazdă Amicii Veseli Lugoj s-a impus cu scorul de 2-1, câștigând astfel  ediția a X- a Cupei Respect Lugoj România.

Cum este și normal pentru o competiție care se respectă, au urmat masa și festivitatea de premiere, care au avut loc la Hanul Moara cu Noroc, din comuna Balinț, unde, respectând tradițiile locului, oaspeții au fost întâmpinați la intrare cu pâine, sare și țuică  de către Denisa Andreea Birău și Constantin Goloșie, îmbrăcăți în costume populare.

Ceremonia a debutat cu un moment religios susținut de către preoții Bogdan Oneț, Nicolaie Ionel Ciucure și Ovidiu Neiconi. Ambianța, deosebit de  plăcută, a fost asigurată de formația de muzică populară a fraților Drăgan, soliști vocali fiind Ramona Ilieș Drăgan, Darius Cojocariu și Costel Bambu.

Înainte de festivitatea de premiere, un grup de dansatori ai Ansamblului Lugojana, condus de către maestrul coregraf Puiu Munteanu, a oferit celor prezenți un scurt moment artistic, foarte apreciat de cei prezenți.

A urmat apoi festivitatea de premiere, unde organizatorii, „vegheați” de Vulturul, cel mai important premiu câștigat vreodată de Asociația Amicii Veseli, obținut în 2022, la o competiție desfășurată în localitatea Kossen, din Austria, au înmânat fiecărei echipe cupe, diplome, șervețele și fețe de masă inscripționate, precum și cel mai recent număr, 1.333, al Săptămânalului Actualitatea.

Premiile individuale au fost acordate astfel:

♦ pentru participare – dr. Train Bot, din Lugoj, și Blindu Gheorghe, din Suceava,

♦ cel mai tânăr jucător – Șofran Eduardo, în vârstă de 15 ani, de la Veterans Star Bîșnov (Pobeda Dudești Vechi),

♦ cel mai în vârstă jucător – Poteraș Titi, în vârstă de 72 de ani, de la Flacăra Făget.

♦ cel mai tehnic jucător – Gabi Radoicici, de la echipei Banatul Sân Mihai, din Serbia,

♦ cel mai bun portar – Dinel Miculescu, de la Amicii Veseli Lugoj, și

♦ golgheterul ediției a X-a a Cupei Respect Lugoj 2023 – Gaiță Ionel, de la Amicii Veseli Lugoj.

După festivitatea de premiere, într-o ambianță plăcută, a urmat petrecerea, socializarea, repriza a III-a, „procesul etapei”, dezbateri și propuneri pentru o viitoare reușită a Cupei Respect Lugoj România 2024.

Pentru Amicii Veseli Lugoj va urma o toamnă  bogată, cu deplasări la Dudeștii Vechi, Pecica, Făget și Baia Mare. Iar pentru a răspunde invitațiilor echipelor care nu au putut ajunge la această manifestare, în noiembrie va fi organizat un turneu de pregătire.

În final, oaspeții au mulțumit pentru invitație, pentru ospitalitate și pentru modul de desfășurare a competiției. Cu toții au promis că vor reveni cu mare drag în urbea noastră, la următoarea ediție a turneului.

Organizatorii mulțumesc și pe această cale tuturor celor care i-au sprijint în realizarea acestui eveniment: Pensiunea Dariana, Vila Nei, Săptămânalul Actualitatea, firmelor Go Media, Pro Creative TD și, nu în utimul rând, fotografului  turneului, Gabriel Brezeanu.

În încheiere, președintele Amicilor Veseli Lugoj, Constantin Goloșie (subsemnatul…), a mulțumit tuturor pentru participare, anunțând că în cursul lunii noiembrie, anul acesta, va avea loc la Lugoj un miniturneu cu alte 3 echipe, care nu au putut participa la această competiție.

Cinste lor, cinste lor Amicilor! În rest, ce mai de colo, colo, vă salută, cu Respect, Tata Golo”.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.