Ecouri la spectacolul Primăvara sufletului fără vârstă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj, condusă de Angelica Uscat, a organizat la sediul Complexului de servicii pentru persoane vârstnice „Sf. Nicolae”, vineri, 6 martie, un spectacol intitulat Primăvara sufletului fără vârstă.

Cu acest prilej, beneficiarii Complexului, împreună cu Dan Timaru, Nicolae Silade, Adriana Weimer și Cristi Gogu au susținut un recital de muzică și poezie. A fost un omagiu adus femeii cu ocazia zilei de 8 Martie și primăverii abia sosite.

Beneficiarii Complexului au participat cu entuziasm, recitând poezii sau interpretând diferite cântece, chiar și în alte limbi. În deschidere, corul condus de Nicolae Streianu a interpretat două melodii, Astăzi e ziua ta și Să știi maicuța mea, Otto Streitmatter – Mulțumesc, iubită mama, Ileana Opriș a recitat poezia Mama, Zeno Argalaș a interpretat cântecul Iubesc femeia, Matei Petru a recitat o poezie, Marcela Raica a cântat A venit aseară mama, Aurelia Vata – Mama, Otto Streitmatter – Mutter, Ardelean Ileana – Mama, Zeno Argalaș – Mama son tanto felice, Marcela Raica – Ileana Ardelean, duet Fir de iarbă, Aurelia Vata, Voi femei, Romeo Pârvulescu- Zeno Argalaș – Adevărata mea dragoste.

De cealaltă parte, cea externă cum s-ar zice, poeții Nicolae Silade și Adriana Weimer au citit din creația proprie poezii care au încântat auditoriul. Versuri încărcate de iubire și sensibilitate au făcut să vibreze sufletele fără vârstă ale celor prezenti. Cum poezia face casă bună cu cântecul, Dan Timaru și Cristi Gogu au adus pe strune de chitară sunetul minunat al muzicii. În alocuțiunea sa, Dan Timaru a explicat publicului că inițial la acest recital trebuia să participe și Corina Ignea, dar, răcită fiind, nu a putut onora invitația. „În această situație, a trebuit să ne reorganizăm și, lipsind privighetoarea, iată că au venit doar greierii” – adică el și Cristi Gogu. Buna dispoziție a fost întreținută de umorul din scrierile lui Dan Timaru în lectura autorului.

Adriana Hornyak, șefa Complexului de servicii pentru persoane vârstnice „Sfântul Nicolae, spune că acest eveniment a fost o adevărată reușită și că în viitor se vor mai organiza astfel de evenimente.

Adriana WEIMER

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.