Echipa de fotbal Phoenix Buziaş, pentru prima dată campioană a judeţului Timiş

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Nicolae LAIEȚIU

Phoenix Buziaş este noua campioană a judeţului Timiş, câştigând Liga a 4-a cu avans de 11 puncte în faţa celei de-a doua clasate, CSM Lugoj.

Este pentru prima dată în istoria oraşului când echipa locală ajunge într-un meci de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. De asemenea, este finalul fericit al unui proiect început în urmă cu şase ani. Pe buzieşeni îi aşteaptă acum barajul pentru promovarea în Liga a 3-a cu campioana Gorjului, CSO Turceni.

În 2016, echipa din Buziaş era pe penultimul loc în Liga a 5-a. Era anul în care primar ajungea Sorin Munteanu, iar unul din proiectele lui era revigoarea fotbalului din oraşul staţiune. După şase ani, Phoenix Buziaş scrie istorie şi devine campioana judeţului Timiş.

Cel mai lung campionat din fotbalul românesc (38 de etape), Liga a 4-a din Timiş, s-a terminat oficial sâmbătă, Phoenix Buziaş era însă campioanaă matematică cu trei etape înainte de final, terminând campionatul cu 95 de puncte şi 158 de guluri marcate (24 primite).

Bucuria câştigării campionatului a fost însă oarecum umbrită de ultimul joc disputat la Lugoj din postura de echipă gazdă (la Buziaş se construieşte un nou stadion), în faţa celor de la Comloşu Mare, oaspeţii impunându-se cu 3-2, golul victoriei fiind marcat din penalty, în ultiam secundă de joc.

Oricum a fost sărbătoare pe teren, jucătorii antrenaţi de conferenţiarul Cosmin Petruescu primind cupa de campioană, precum şi medaliile şi tricourile de campioni, de la preşedintele AJF, Romeo Malac.

În prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 3, cu CSO Turceni, partidă disputată, sâmbătă, 18 iunie, la Lugoj, pe stadionul Tineretului, Phoenix Buziaș s-a impus cu scorul de 2-0. Scorul putea fi mult în avantajul campioanei din Timiș, care a dominat clar meciul, dar a avut și penalty ratat, chiar la două faze, cu fault obținut de un jucător poreclit după celebrul Gianluca Vialli. Pe final, nervii au cedat, iar antrenorul campioanei din Gorj s-a ales cu cartonaș roșu.

„Îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru modul cum au gestionat partida. Genul acesta de meciuri se câștigă, nu se joacă. Pentru noi a fost important să câștigăm”, a declarat Cosmin Petruescu, care recunoaște că a ajuns să dea indicații pe parcursul sezonului.

„Nu sunt antrenor, sunt director tehnic. E adevărat că, fără să vreau, de foarte multe ori, poate mă depășesc oarecum atribuțiunile. M-am implicat foarte mult, atât din punct de vedere afectiv, cât și profesional la acest club. Altele au fost datele problemei în momentul în care am discutat, dar, una peste alta, cred că împreună cu Sorin (primarul Sorin Munteanu, n.n.) am făcut o treabă bună până acum și sperăm să facem treabă și mai bună în continuare. Tot ce s-a realizat până acum la Buziaș este rezultatul muncii în echipă. Atât a staffului tehnic, cât și a lotului de jucători și staff administrativ”,

a mai spus Cosmin Petruescu.

Returul dintre Phoenix Buziaş și CSO Turceni se va disputa sâmbătă, 25 iunie, de 17:30, la Turceni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.