E cel mai deştept om din lume: la doi ani citea, la 5 dădea meditaţii, iar la 7 era la liceu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Terence Tao sau Terry, cum îi spun prietenii, este cel mai inteligent om din lume. Tao este un matematician american, de origine chineză, care are un IQ de 230. Ca să vă faceţi o idee, Albert Einstein avea un IQ de 160.

Tao spune că este un om obişnuit şi nu are răspuns chiar la toate întrebările. Nu-i place fizica, nu ştie să cânte şi a picat două examene. Asta în ciuda faptului că la doar 2 ani citea singur, la 5 ani oferea meditaţii altor copii, la 7 ani a intrat la liceu, iar la 9 ani urma cursuri de matematică avansată.

Tao are acum 46 de ani şi este profesor la UCLA, una dintre cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite. Are o soţie şi doi copii.

Pasionat de la o vârstă fragedă de matematică şi numere, Tao îşi aminteşte că şi-a exasperat bunica. Obişnuia să scrie numere pe ferestre cu săpun lichid.

„Aveam 2-3 ani şi îmi plăcea matematica încă de atunci. Îmi plac jocurile care îţi oferă două variante: câştigi sau pierzi, corect sau greşit. Acum, am o viaţă normală: muncă, soţie şi doi copii”, a declarat Tao.

Elevii şi studenţii consideră matematica, în general, drept una dintre cele mai grele materii şi se feresc de ea. De ce? Tao crede că profesorii nu ştiu să explice şi să comunice pe limbajul tinerilor pentru a face matematica atractivă.

„Trebuie ca noi, profesorii, să ne schimbăm abordarea, să încercăm să experimentăm”, a mai precizat Terry. Terence Tao nu ridică niciodată vocea şi nu e niciodată stresat.

S-a născut pe 17 iulie 1975, în Adelaide, Australia, fiu a doi imigranţi din Hong Kong. Tatăl său, medicul Billy Tao, absolvise facultatea de medicină în 1969 şi s-a mutat în Australia, pentru a lucra ca medic pediatru.

Mama lui, Grace, era licenţiată în astrofizică şi matematică, tot în Hong Kong. Printre altele, Tao are doi fraţi şi amândoi au participat la olimpiadele de matematică reprezentând ţara lor.

Unul este inginer la Google. Celălalt, din păcate, suferă de autism, dar este un maestru internaţional de şah, un pianist talentat şi compozitor, licenţiat în teoria muzicii şi un doctorand în matematică.

Cine sunt cei mai deştepţi oameni de pe Pământ

Potrivit Mediafax, în spatele lui Tao sunt alte personalităţi. Printre cele mai interesante figuri o găsim pe Marilyn vos Savant, considerată cea mai inteligentă femeie din lume, cu un IQ de 228. Scriitoare şi editorialistă, vos Savant a devenit deosebit de cunoscută în 1986, când Cartea Recordurilor Guinness a inclus-o printre cei mai inteligenţi oameni de pe planetă.

Un alt geniu absolut este Christopher Hirata, cu un IQ de 225. Astrofizician care predă la Institutul de Tehnologie din California, a dobândit notorietate în 1996, când, la 14 ani, a devenit cel mai tânăr câştigător al Olimpiadei Internaţionale de Fizică.

Doar doi ani mai târziu, Hirata ar fi început o colaborare cu NASA. Printre cei mai inteligenţi bărbaţi de pe Pământ se numără şi faimosul şahist rus Garry Kasparov, capabil să devină campion mondial la disciplină la doar 22 de ani. IQ-ul său este de 194 de puncte. Ocupă locul 7 în lume, pe baza IQ-ului.

Există o listă importantă cu oameni care nu mai sunt în viaţă. Printre geniile cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat care au schimbat istoria umanităţii nu putem uita pe Albert Einstein, Isaac Newton, Stephen Hakwing, Nikola Tesla în domeniul fizicii. În chimie este obligatoriu să o menţionăm pe Marie Curie, în timp ce Johann Goethe este una dintre figurile de frunte din literatură.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.