Dumbrava și Găvojdia au obținut bani europeni pentru cadastrare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Măsurători precise în 660 de localități din România, printre care se află și patru din județul Timiș, printr-un proiect implementat prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. 

Localitățile Dumbrava, Găvojdia, Giarmata și Giroc pot să-și cadastreze imobilele prin Ministerul Dezvoltării, cu bani europeni prin POR 2014-2020.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a pornit deja o licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 261 de unități administrativ-teritoriale, din 35 de județe. UAT-urile beneficiare din Timiș sunt Dumbrava, Găvojdia, Giarmata și Giroc.

„Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot, pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 299.713.704 de lei (fără TVA)”,

spune Cătălin Iapă, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării.

Ofertele pot fi depuse până în 15 septembrie.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Valoarea totală a acestuia este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro cofinanțare de la bugetul de stat.

  N. SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.