Două tinere schimbate la naștere, acum 33 de ani, vor primi despăgubiri de aproape un milion de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Două tinere din Italia au descoperit că au fost schimbate la naștere, acum 33 de ani. Totul a început în urmă cu un deceniu, când una din ele s-a uitat la niște fotografii pe Facebook și a constatat că semăna izbitor de mult cu mama celeilalte tinere.

A urmat un proces lung în urma căruia suspiciunea a fost confirmată, iar o decizie a instanței pronunțată luni, 19 septembrie, le despăgubește pe cele două pentru traumele suferite.

Antonella și Lorena s-au născut pe 22 iunie 1989, la spitalul din Canosa, regiunea Puglia. Fetițele nu au primit brățări de identificare și, la un moment dat, li s-au inversat pătuțurile, astfel că fiecare mamă a primit copilul celeilalte, potrivit La Repubblica.

Mamele, Caterina și Loreta, au plecat acasă cu fetele fără să suspecteze nicio secundă că s-a comis o gravă eroare. Greșeala a fost descoperită mult mai târziu, în anul 2012, când una din fete s-a uitat pe Facebook și a văzut că semăna foarte mult cu mama celeilalte fete, dar și cu ceilalți membri ai familiei.

Ulterior, testele ADN au confirmat că cele două au fost schimbate la naștere. A urmat un proces lung în justiție, iar la începutul acestei săptămâni un tribunal din Trani le-a acordat celor două despăgubiri.

Una din mame, Caterina, va primi o despăgubire de 215.000 de euro, la fel și soțul ei, iar cel de-al doilea copil, un băiat, va primi 81.000 de euro, pentru că nu a crescut împreună cu sora lui adevărată.

În cel de-al doilea caz instanța a acordat despăgubiri de jumătate de milion de euro pentru fata schimbată la naștere, Antonella, care a avut o viață foarte dificilă în familie și care, în final, a ajuns într-un orfelinat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.