Două tinere schimbate la naștere, acum 33 de ani, vor primi despăgubiri de aproape un milion de euro

Două tinere din Italia au descoperit că au fost schimbate la naștere, acum 33 de ani. Totul a început în urmă cu un deceniu, când una din ele s-a uitat la niște fotografii pe Facebook și a constatat că semăna izbitor de mult cu mama celeilalte tinere.

A urmat un proces lung în urma căruia suspiciunea a fost confirmată, iar o decizie a instanței pronunțată luni, 19 septembrie, le despăgubește pe cele două pentru traumele suferite.

Antonella și Lorena s-au născut pe 22 iunie 1989, la spitalul din Canosa, regiunea Puglia. Fetițele nu au primit brățări de identificare și, la un moment dat, li s-au inversat pătuțurile, astfel că fiecare mamă a primit copilul celeilalte, potrivit La Repubblica.

Mamele, Caterina și Loreta, au plecat acasă cu fetele fără să suspecteze nicio secundă că s-a comis o gravă eroare. Greșeala a fost descoperită mult mai târziu, în anul 2012, când una din fete s-a uitat pe Facebook și a văzut că semăna foarte mult cu mama celeilalte fete, dar și cu ceilalți membri ai familiei.

Ulterior, testele ADN au confirmat că cele două au fost schimbate la naștere. A urmat un proces lung în justiție, iar la începutul acestei săptămâni un tribunal din Trani le-a acordat celor două despăgubiri.

Una din mame, Caterina, va primi o despăgubire de 215.000 de euro, la fel și soțul ei, iar cel de-al doilea copil, un băiat, va primi 81.000 de euro, pentru că nu a crescut împreună cu sora lui adevărată.

În cel de-al doilea caz instanța a acordat despăgubiri de jumătate de milion de euro pentru fata schimbată la naștere, Antonella, care a avut o viață foarte dificilă în familie și care, în final, a ajuns într-un orfelinat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.