Dosar penal pentru vânătorii de modele din centrul orașului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vânătorii de așa-zise modele din centrul Lugojului vor fi anchetați de către polițiști. Chiar dacă apariția în presă a cazului despre ei nu i-a speriat, un dosar penal a fost deschis în acest sens. Potrivit polițiștilor, după apariția articolului din Lugojeanul.ro pe tema presupusei înșelătorii, agenți au demarat o investigație.

„Ne-am sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. În acest dosar penal se fac cercetări pentru stabilirea situației de fapt”,

au declarat pentru Lugojeanul.ro reprezentanții IPJ Timiș. În ciuda zarvei create pe rețelele de socializare, nicio persoană înșelată sau doar abordată pe stradă de către cei care se ocupă cu presupusa firmă de recrutări nu a depus până acum plângere la poliție.

Potrivit publicației menționate, mai mulți lugojeni au susținut pe rețelele de socializare că au fost păcăliți printr-o nouă metodă de înșelăciune, denumită metoda modelling.

Pe scurt, în centrul orașului funcționează de câteva săptămâni o presupusă agenție de modelling. În fiecare zi, zeci de lugojeni sunt abordați cu pliante și cu un discurs al angajaților, pentru a-i pofti pe trecători la o ședință foto.

În schimbul ședinței, care costă câteva sute de lei, lugojenilor li se promit contracte cu case de modă, producători de articole de make-up sau alte beneficii mici sau mari, în funcție de câți bani sunt dispuși să investească.

La final însă, nimeni nu le mai plătește lugojenilor nimic, aceștia trezindu-se că plătesc sute de lei pentru o fotografie care valorează câțiva bani.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.