Căsuțele din Parcul Prefecturii vor fi demolate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Administrația lugojeană intenționează să demoleze cele cinci căsuțe din Parcul Prefecturii. În acest sens, Consiliul Local Lugoj a emis o hotărâre (nr. 122/29.07.2021) prin care a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Lugoj a unor imobile – construcții, în vederea casării și demolării acestora.

Folosite ani la rândul în scopuri comerciale sau de alimentație publică, cele cinci căsuțe, cândva „emblema” orașului pentru cei mici, vor fi acum demolate.

Primăria a decis demolarea căsuțelor și nu reabilitarea acestora, deși lugojenii spun că acestea fac într-un fel parte din istoria recentă a orașului.

Administrația publică motivează decizia, spuând că majoritatea căsuțelor au fost lăsate de izbeliște de către fosta conducere, și sunt mult prea degradate pentru a mai fi reparate.

„Am decis să le demolăm pentru că sunt degradate. Vom reabilita complet parcul pe fonduri europene”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

Imobilele vizate de această hotărâre sunt cele cinci căsuțe-chioșcuri situate în Parcul Prefecturii, „tribuna cu atelier” și bufetul-magazin din incinta Stadionului Municipal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.