Doi copii rătăciți în jungla amazoniană au fost găsiți în viață după aproape patru săptămâni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Doi copii au fost găsiți după ce au petrecut aproape 4 săptămâni rătăciți în pădurea amazoniană din Brazilia.

Glauco și Gleison Ferreira, de 8, respectiv 6 ani, s-au pierdut încercând să prindă păsări în jungla de lângă Manicoré, statul Amazonas, pe 18 februarie. Ei au fost găsiți întâmplător de către un tăietor de lemne. Copiii ar urma să se refacă complet, după ce au fost tratați pentru malnutriție.

După dispariția lor, sute de localnici au petrecut săptămâni întregi căutându-i prin junglă. Ei se pierduseră în timpul sezonului ploios, iar deplasarea prin jungla amazoniană este îngreunată în această perioadă, făcând operațiunea de căutare mult mai dificilă. Serviciile de urgență au decis să anuleze operațiunea de căutare pe 24 februrie, însă localnicii au continuat să-i caute.

După aproape patru săptămâni, băieții au fost găsiți de un tăietor de lemne la 6 kilometri distanță de satul Palmeira, din rezervația naturală Lago Capanã, unde copiii locuiau alături de părinții lor. Unul dintre copii a strigat după ajutor când a auzit loviturile de topor ale tăietorului de lemne.

Luându-se după vocea lui, bărbatul i-a găsit pe cei doi copii întinși pe jos, înfometați și slăbiți, cu multe răni pe piele. Potrivit presei locale, copiii le-ar fi spus părinților că nu mâncaseră aproape nimic cât au fost pierduți și băuseră doar apă de ploaie. După ce au fost găsiți, Glauco și Gleison au fost trimiși la spitalul regional din Manicoré, iar apoi transportați cu elicopterul la un spital din Manaus.

Cazuri asemănătoare au mai existat. În ianuarie 2021, pilotul Antonio Sena a petrecut 36 de zile pierdut într-una dintre cele mai izolate zone ale junglei, după ce aeronava lui s-a prăbușit, iar în 2008 un băiat de 18 ani a fost găsit după 50 de zile. El plecase la vânătoare, dar s-a pierdut într-o zonă izolată a pădurii amazoniene din Brazilia. Tânărul a murit la scurt timp după ce a fost salvat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.