Mega-racheta spațială. NASA vrea să trimită din nou oameni pe Lună

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Racheta de ultimă generație construită de NASA, care va fi folosită pentru a trimite din nou astronauți pe Lună, își va lua cât de curând zborul, informează Reuters.

Lansarea rachetei Space Launch System, cu o înălțime de 32 de etaje și a capsulei sale pentru echipaj, Orion, va marca un moment important pentru planurile SUA de a explora Luna.

La construcția ei s-a lucrat mai bine de un deceniu și a costat 37 de miliarde de dolari. Racheta reprezintă „coloana vertebrală” a programului Artemis dezvoltat de NASA și este menită să readucă astronauții pe suprafața Lunii, vizitată ultima oară de oameni în 1972, și să ajute la fondarea unei colonii lunare de lungă durată.

Proiectul va fi un precursor al eventualei explorări umane a planetei Marte. Programul american Apollo a trimis șase misiuni cu astronauți la bord, din 1969 până în 1972.

Programul spațial Artemis își propune să trimită prima femeie astronaut pe Lună. Prima etapă va fi un zbor de probă al navei spațiale fără echipaj până la Lună și înapoi.

Dacă toate testele și zborurile de probă merg bine, primele misiuni cu astronauți la bord ar putea avea loc peste doi ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.