Doi bărbați din Izvin sunt cercetați penal, după ce au umilit doi polițiști din Recaș

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Polițiștii Biroului Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, comise de doi bărbați, în vârstă de 23, respectiv 50 de ani, ambii din localitatea Izvin, județul Timiș.
În fapt, la data de 23 februarie 2019, în jurul orei 17.30, doi polițiști din Recaș, fiind în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier, au oprit pe strada Vinului din orașul Recaș, un autoturism condus de un bărbat, de 50 de ani.

În timpul procedurii de verificare a documentelor înmânate de conducătorul autoturismului, bărbatul de 23 de ani a filmat și transmis live, pe contul personal de socializare, întreaga activitate desfășurată de către cei doi polițiști. În acest timp, atât acesta, cât și conducătorul autoturismului le-au adresat expresii jignitoare polițiștilor, în scop de intimidare și de natură să le lezeze demnitatea.

De asemenea, filmarea a înregistrat, până la data de 26 februarie 2019, peste 100.000 de vizualizari și a fost preluată de mai multe publicații online, aducând gravă atingere demnității polițiștilor și provocând indignarea mai multor persoane care au vizionat înregistrarea și au adăugat comentarii la aceasta.

Pe numele celor doi, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice (articolul 257, alin. 2, raportat la articolul 371, ambele din Codul Penal).

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi bărbați.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.