Doar 2 firme din 18 au depus oferte pentru construcția noului spital

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Din cele 18 companii interesate de atribuirea lucrărilor pentru realizarea noului spital din Lugoj, doar două au depus oferte. Oare de ce? Și, coincidență sau nu, chiar în ziua deschiderii ofertelor, medicul Ionuț-Lucian Cocoș a demisionat din funcția de manager al Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Să fie oare ceva putred în Danemarca? Nu știm, dar nu se poate să nu ne întrebăm de ce construcția noului spital nu mai prezintă interes pentru 16 din cele 18 companii interesate. De asemenea, nu se poate să nu ne întrebăm de ce directorul spitalului a demisionat chiar în ziua deschiderii ofertelor.

Cele două oferte au fost depuse de către Synergy Construct SRL (din București) și SSAB-AG SA (din Bacău).

Reprezentanții administrației lugojene estimează că procedura de evaluare a ofertelor se va finaliza în 30 de zile și speră să nu fie contestată, astfel înct contractul de proiectare și execuție să fie semnat cât mai repede, iar lucrările să înceapă la începutul anului viitor.

Administrația lugojeană a semnat deja contractul de finanțare pentru construcția noului spital, proiect care a rămas pe lista proiectelor finanțate prin PNRR și trebuie finalizat până în august 2026.

Valoarea totală a proiectului „Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei” este de 151.192.732,38 de euro, inclusiv TVA. Prin PNRR se asigură o finanțare de 95%, iar 5% este contribuția municipiului Lugoj.

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.