Discuţii pentru reamenajarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Smârdan

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După câteva săptămâni de analize și propuneri, reprezentanții SNCFR și ai Primăriei Lugoj au căzut de acord că trebuie luate măsuri la trecerea de nivel cu calea ferată de pe strada Smârdan. În urma monitorizărilor făcute, s-a ajuns la concluzia că sunt șoferi care aproape și-au făcut un obicei din a ignora culoarea roșie care avertizează trece-rea unui tren.

Reprezentanții CFR susțin că cea mai agreată variantă ar fi montarea unor calmatoare de viteză care îi vor face pe șoferi să încetinească și să fie mult mai atenți la semnale. Primăria Lugoj, în calitate de administrator al drumului, urmează să aprobe amplasarea acestor calmatoare și montarea lor.

Deocamdată este exclusă montarea de cumpene din cauza faptului că drumul nu se încadrează într-o clasa superioară de pericol, încadrarea fiind făcută după numărul de mașini care traversează trecerea de nivel cu calea ferată, dar și după numărul de trenuri care trec zilnic pe-acolo. În urmă cu mulți ani, administrația locală a decis ca pe strada Smârdan să fie amplasat doar semnul crucii Sfântului Andrei, însă compania de căi ferate a considerat că gradul de pericol este unul crescut și așa s-a decis că acolo să fie instalate semnale de avertizare atât luminoase, cât și sonore.

Anul trecut patru persoane au murit în urma unui cumplit accident petrecut la trecerea de nivel cu această cale ferată, anchetele demarate imediat atât de polițiști, cât și de cei de la CFR indicând faptul că șoferul a încercat să traverseze calea ferată deși semnalele erau puse în funcțiune.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.