Dirijorul român Cristian Măcelaru, născut în Timișoara, a câștigat premiul Grammy

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un prestigios premiu Grammy, în cadrul galei din acest an, pentru albumul său, „Wynton Marsalis: Violin Concerto”.

În Los Angeles a fost noaptea celor mai importante trofee din industria muzicală: Premiile Grammy. În cadrul acestora, dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un faimos trofeu pentru cea mai bună interpretare instrumentală solo.

Extraordinarul muzician, născut la Timișoara, este al doilea dirijor român care câștigă un astfel de premiu, după succesul înregistrat de Christian Badea în 1985.

Cristian Măcelaru a câștigat premiul Grammy pentru „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, regăsită pe albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”, la care a colaborat alături de violonista scoțiană Nicola Benedetti și Orchestra Simfonică din Philadelphia.

„Sub cupola Ateneului Român, am cântat sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru de șase ori până acum, în trei opusuri diferite. Prima întâlnire a fost prin 2016, cu Rapsodia pentru alto, cor bărbătesc și orchestră de Johannes Brahms. A urmat, în stagiunea următoare, Simfonia a 3-a, pentru alto, cor de copii și orchestră de Gustav Mahler. De curând, am prezentat împreună, în primă audiție, pe scena Ateneului, Poemul  iubirii și al mării de Ernest Chausson. De fiecare dată, ne-am bucurat să ne întâlnim în muzică, dar și să vorbim cu drag despre ACASĂ… Mă bucur din tot sufletul de  succesele lui și aștept cu entuziasm ca muzica să ne aducă din nou împreună în viitoare proiecte! Este al doilea Grammy obținut de un român. Primul Grammy Award for Best New Classical Composition a fost câștigat de maestrul Christian Badea, în 1985, cu lucrarea Antonio și Cleopatra de Samuel Barber”, ne-a declarat mezzosoprana Aura Twarowska.

Începând de anul viitor, Cristian Măcelaru va fi directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței. La ora actuală este dirijorul șef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Koln – Germania.

AL PRESS

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.