Directorul Centrului Educativ Buziaș a fost schimbat din funcție după evadarea celor doi deținuți

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Măsuri rapide luate de cei de la ANP în cazul directorului Centrului Educativ Buziaș și al adjunctului de la Penitenciarul Timișoara, după evadarea a doi deținuți la distanță de câteva zile. Primul a fost schimbat din funcție, iar al doilea este cercetat disciplinar. De asemenea, șapte polițiști sunt cercetați disciplinar.

Prima evadare s-a petrecut în 4 mai, de la un punct de lucru al Penitenciarului Timișoara, la Buziaș. Un deținut în vârstă de 30 de ani, condamnat pentru infracțiuni rutiere, a reușit să fugă fără a fi observat. Individul a fost capturat o zi mai târziu, pe o plantație de afine din Oloșag, județul Timiș, după ce fugarul a fost văzut de localnici, care au sunat la poliție.

În acest caz, reprezentanții ANP au decis să sesizeze comisia de disciplină în cazul directorului adjunct pentru siguranța deținerii și regim de penitenciar. De asemenea, cercetat disciplinar este și polițistul care îndeplinea temporar funcția de șef serviciu siguranța deținerii, dar și șeful secției exterioare a Penitenciarului Timișoara.

Explicații vor da și doi polițiști, agenți operativi principali, care erau responsabili în zona din care a evadat deținutul. Mai mult, directorul Penitenciarului Timișoara a fost atenționat în scris de directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru a eficientiza măsurile aferente sectorului operativ.

Al doilea deținut, în vârstă de 16 ani, a evadat în 9 mai, din Centrul Educativ Buziaș, acolo unde sunt încarcerați minorii în județ. Tânărul, condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată, a profitat de neatenția paznicilor și a sărit gardul unității de detenție. A fost însă prins după câteva ore, în Silagiu, județul Timiș.

În acest caz, cei de la ANP au propus Ministrului Justiției încetarea împuternicirii pentru directorul unității din Buziaș. Au sesizat și comisia de disciplină în cazul șefului de serviciu siguranța deținerii și anunță și măsuri complementare administrative și profesionale împotriva lui.

De asemenea, trei polițiști care supravegheau deținuții sunt și ei cercetați disciplinar.

 

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.