Directorul artistic al Festivalului de la Sibiu, despre fenomenul Aura Twarowska

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mezzosoprana Aura Twarowska a ținut capul de afiș al celui mai mare festival clasic în aer liber din Transilvania, “Classics for Pleasure”. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 15-17 august la Sibiu, iar solista Operei de Stat din Viena a primit Trofeul de Excelență pentru  cariera artistică și pentru promovarea valorilor culturii românești în țară și în străinătate.

A IX-a ediție a Festivalului a fost organizat de Elite ART Club pentru UNESCO, în parteneriat cu Primăria Muncipiului Sibiu. Aura Twarowsca, artistă care este și cetățean de onoare al orașului Lugoj, a primit distincția din partea președintelui Elite Art Club UNESCO, Mihaela Dragomir, iar  regizorului DorulMarin, directorul artistic al Festivalului, a avut doar cuvinte de laudă la adresa “Fenomenului Aura Twarowska”, așa cum el a numit-o.

„Despre ,,fenomenul” Aura Twarowska …. pot spune că l-am descoperit în faza incipientă la Conservatorul Bucureștean, iar mai târziu, în colaborarile noastre de la Ateneul Roman, Festivalul George Enescu, sau alte producții de mare succe, dar, am admirat cu mare atenție și traseul suceselor ei pe marile scene lirice ale lumii. Anul acesta am avut deosebita plăcere să o invit în cadrul Festivalului Classics for Pleasure de la Sibiu. Prezența artistică a mezzosopranei Aura Twarowska a captat audiența a peste 14000 de spectatori, iar la finalul concertului, publicul a ovaționat frenetic timp de câteva zeci de minute. Tot pe scena Festivalului, Asociația Elite Art Club UNESCO i-a oferit un premiu, Premiul de Excelenţă pentru carieră artistică şi pentru promovarea culturii române în ţară şi în străinătate. Personal, o felicit pe Doamna Aura Twarowska pentru toate iniţiativele sale de promovare a excelenţei culturale, prin cursurile de canto pe care le ofera tinerilor artisti și prin festivalurile pe care le organizează. Va doresc mult succes!”, a precizat regizorul Doru Marin, directorul artistic al Festivalului Classics for Pleasure de la Sibiu.

Alina DAMIAN

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.