Din festival în festival! Și din scandal în alt scandal!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nu trebuie să uităm! Nu trebuie să uităm ce a promis această administrație second-hand și ce ne oferă, ce ne bagă pe gât, pe banii noștri, și ne mai pune să și plătim în plus pentru asta.

Spuneam în numărul trecut al ziarului Actualitatea că Festivalul  „Podul de Fier”, care a început în 25 august și se va încheia în 3 septembrie, a fost finanțat cu 253.681 de lei și că este al treilea din cele mai scumpe proiecte, după „Beer Fest” (381.000 de lei) și Ruga Lugojeană  (307.470 de lei), aprobate de comisia de selecție și evaluare a proiectelor culturale, responsabilă pentru cheltuirea a 2.298.865 de lei din banii lugojenilor.

Nu ar trebui să uităm acest lucru, nu ar trebui să uităm aceste sume. Pentru că sunt luate din buzunarul nostru.

Mai spuneam, tot în numărul trecut al ziarului Actualitatea, că șirul festivalurilor nu se oprește aici, pentru că, după nici o săptămână de pauză, urmează un alt festival.

Da, este vorba despre „Orașul Jazz”, ediția a treia, care, după Festivalul „Podul de Fier”, acesta chiar se va desfășura pe Podul de Fier, în perioada 8 – 10 septembrie 2023. Și costă „doar” 244.800 de lei. Da, din banii lugojenilor!

Și iată cum doar aceste patru evenimente au scos din buzunarele noastre 1.186.951 de lei, adică mai mult de jumătate din suma totală alocată proiectelor culturale.

Ar fi păcat, însă, ca șirul festivalurilor să se oprească aici. Ar trebui să continue măcar până la Crăciun, până la Paști, până la alegerile de anul viitor. Pentru că lugojenii de asta au nevoie: de festivaluri și scandaluri!

Foarte generoasă mai e această administrație second-hand când e vorba de cultură! Însă când e vorba de administrarea orașului se plânge că nu are bani și îi îndatorează pe lugojeni cu 15 milioane de euro pe 12 ani.

Dar să le amintim lugojenilor cine face parte din gașca experților în cheltuirea banului public:

Micșa – Oprea Anca

Pinca Răzvan

Alexa Roxana Marinela Maria

Avram Simona Georgeta Monica

Ticiu Radu – Cătălin;

Vuia Daciana

Buciu Alexandru – Claudiu

Căprariu Rosana Flavia

Mitar Mariana

Ursulean Adina Lăcrămioara.

Ei, doar ei, cei mai sus pomeniți, sunt responsabili de cheltuirea a 2.298.865 de lei din banii lugojenilor.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.