Din 12 august, vom circula pe autostradă de la Lugoj la Sibiu, mai puţin cu doar 10 kilometri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vești bune pentru șoferii care vor să călătorească de la Lugoj a Sibiu. Loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime totală de 43 de kilometri, urmează să fie date în folosință. Constructorii loturilor 3 şi 4 de pe autostrada Lugoj – Deva au solicitat recepţia lucrărilor pentru ziua de luni, 12 august 2019. După şase ani de zbateri administrative şi politice şi după trei ani de întârziere faţă de termenele iniţiale din contractele de execuţie, loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva se deschid circulaţiei în a doua parte a zilei de 12 august.

Asta dacă, nu cumva, între timp, apar alte motive de întârziere. Iar motive de întârziere au fost destule şi serioase pe cele două loturi de autostradă, care însumează 43 de kilometri. Partea bună este că, odată cu deschiderea celor două tronsoane, vom ajunge la Sibiu în doar două, trei ore. Partea mai puțin bună este că o porțiune de 10 kilometri din drumul spre Sibiu va fi parcursă pe vechiul drum european E68, unul dintre cele mai aglomerate și periculoase drumuri din România.

Șerpuind dealurile dintre Margina și Holdea, drumul de 10 kilometri ar putea deveni impracticabil, având în vedere că în cei 10 kilometri șoferii vor trebui să coboare și să urce pe autostradă. Traficul va fi îngreunat mai ales de transportatorii de mărfuri, care nu au alte rute de ocolire a zonei. Potrivit autorităților, cei 10 kilometri de autostradă rămași pentru a fi construiți vor implica realizarea unor „tuneluri pentru urşi”, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Timiş, costul acestei bucăți de autostradă ridicându-se, la o primă estimare, la 300 de milioane de euro.

Vestea deschiderii autostrăzii Lugoj – Deva este mult aşteptată mai ales de către şoferii care au des de făcut drumuri de la Deva spre Dobra, Lăpugiu şi mai departe. Săptămânal, aproape, pe relaţia rutieră Deva – Săcămaş – Dobra – Holdea au loc accidente grave. Riscurile de pe aceste porţiuni ale DN 7 (între Deva şi Săcămaş), respectiv DN 68 A (de la Săcămaş la Holdea) se diminuează.

Cei 10 kilometri lipsă de autostradă se „traduc” în 16 kilometri de parcurs între Holdea şi Margina pe DN 68 A (un drum construit pentru traficul din anii ’60 şi nereabilitat vreodată). Aici se va semnala un „efect de pâlnie” similar celui dintre Sebeş şi Alba, dacă, nu cumva, chiar mai accentuat. Cât de accentuat va fi, vom afla, se pare, din seara zilei de 12 august încolo.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.