Cine beneficiază de amnistia fiscală adoptată de guvern

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Amnistia fiscală, denumită Ordonanță privind instituirea unor facilități fiscale, a fost adoptată de Guvern. Conform noului document, se propun două mecanisme alternative eșalonării la plată. 1. Măsuri de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazată pe un plan de restructurare, plată eșalonată și supravegherea fiscală pe perioada înlesnirii. 2. Anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion lei, dacă obligațiile bugetare principale se achită până la 30 noiembrie 2019.

În cazul unităților administrativ-teritoriale, facilitățile se acordă de către unitățile administrativ-teritoriale sau, după caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, opțional, dacă consiliul local stabilește, prin hotărâre, aplicarea acestor prevedere, precum și procedura aplicabilă.De facilitățile menționate pot beneficia și persoanele fizice precum și entitățile fără personalitate juridică care au obligațiile bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 mai mari de 1 milion de lei. În cazul contribuabililor pentru care au fost instituite popriri asiguratorii sau executorii, se reglementează posibilitatea contribuabilului de a efectua plăți din sumele indisponibilizate ca efect al popririi.

Restructurarea vizează și obligațiile bugetare stabilite de alte organe decât cele fiscale, după data de 1 ianuarie 2019, precum și amenzile de orice fel, indiferent dacă au termenul de plată anterior sau ulterior datei de 1 ianuarie 2019.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.