Deschis recent şi la Lugoj: SPARTAN, cel mai mare lanţ de restaurante fast food cu carne rotisată din România

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Remus V. GIORGIONI 

Spartan, cel mai mare lanţ de restaurante din ţară cu carne rotisată, a deschis vineri, 20 august 2021, şi în oraşul nostru, pe strada Coloman Wallisch 25 (vizavi de Parcul George Enescu), prima unitate din judeţ. Firma Spartan deţine peste 60 de unităţi în aproape toate judeţele ţării, avându-l ca patron pe Ştefan Mandache, din Suceava. Am putut afla amănunte despre activitatea restaurantelor de tip fast food denumite cu interesanta siglă de  mai sus de la la dl Olivian Miţaru, administrator al firmei pentru cele patru judeţe din partea de vest: Arad, Oradea, Timiş şi Vâlcea.

Prima discuţie avută a fost de ordin… administrativ. S-au lansat nişte zvonuri (chiar tipărite) cum că dl Miţaru n-ar avea autorizaţie pentru locaţia aflată în raza oraşului nostru, dar noi – reporterul – am putut vedea cu ochii noştri documentul (cum se poate vedea şi din foto, fiind afişată alături de produsele restaurantului pe afişajul electronic).

Dar să ne întoarcem la momentul deschiderii restaurantului Spartan, care a reprezentat un adevărat eveniment pentru tineretul lugojean. Încă de pe la orele 10-11, o mare de tineri – câteva sute, dintre care aproape jumătate copii – s-a prezentat la faţa locului spre a nu pierde momentul. La momentul potrivit – ora doisprezece fără un sfert – marele artist Dorian Popa (cântăreţ, actor, vlogger) şi-a făcut o intrare în scenă demnă de Michael Jackson, „călare” pe un jeep Mercedes portocaliu, în aclamaţiile mulţimii de fani. Iar când a traversat triumphal mulţimea, cu ochelarii lui albi cu ramă lată, cele (vreo) două sute de tineri au fost în delir.

Marele artist Dorian Popa,
martor la deschidere şi la… plăcerile gustului

A urmat deschiderea propriu-zisă: persoanele de pază au dat pe rând drumul înăuntru la serii de câte zece-douăzeci de oameni, care au avut şansa să facă o poză cu Dorian Popa şi să primească un autograf. Reporterul – nemaifiind el aşa tânăr: acolo era nevoie de o reporteriţă cu mini… codiţe – a reuşit să se apropie, cu ajutorul unui domn din rândurile poliţiei şi jandarmeriei, până aproape de intrare. Dar acolo trecerea era blocată de o limuzină neagră, probabil a gazdelor sau autorităţilor, astfel încât, de data aceasta, n-a reuşit să pătrundă mai departe. Dar nu asta este problema, pentru că, în următoarele vizite repetate, a găsit întotdeauna interiorul restaurantului plin de consumatori înfometaţi, care serveau cu poftă din produsele oferite.

În descrierea brandului Spartan nu ne-am propus să plecăm chiar de la… (eterna dispută dintre) Sparta şi Atena, ci doar de la gustoasele preparate cu specific grecesc pe care le-am putut vedea afişate pe tabelul electronic de deasupra tejghelei; dar şi pe mesele pline de consumatori, la orice oră s-a întâmplat să trecem noi pe-acolo. Odată cu plăcerea (descoperirea) gustului, consumatorul poate evalua – poate cunoaşte şi ingredientele folosite, plus valorile lor naturale.

Iată care sunt cele mai importante produse ale firmei: Spărtănel, Salata Fresh, Platou Persia, Gyros, Leonidas, Şniţel „Pită”, Meniu Souvlaki. Deşi firmă sută la sută românească, specialităţile Spartan sunt inspirate din bucătăria grecească. Dar reţetele, modul de preparare şi prezentare reprezintă patentul firmei, iar gama largă şi novatoare de produse te duce cu gândul la ceva sănătos şi tradiţional. Şi, de bună seamă: gustos.

Dar haideţi, cu acordul administratorului, să vă oferim şi ingredientele unuia dintre produse, GYROS: carne puişor (sau amestec viţel, purcel şi berbecuţ) – lipie – cartofi – varză albă – castraveţi muraţi – ceapă roşie – roşii – salată verde. Sos de usturoi, de măsline, de legume şi sos dulce-acrişor. Nădăjduim că este suficient să vă se deschidă apetitul şi dorinţa/nerăbdarea de a vizita cât mai curând restaurantul. Cu ceva lovele (iar în viitorul apropiat: cu niscai carduri bancare) în buzunar…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.