Deschiderea expoziției de pictură „A dash of God, a splash of Me” a artistei Klemi Üveges

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Galeria Brăteanu vă invită joi, 24 august 2023, ora 19:00 la deschiderea expoziției de pictură „A dash of God, a splash of Me” a artistei Klemi Üveges.

Expoziția „A Dash of God, a Splash of Me” a tinerei artiste Klemi Üveges, absolventă a Facultății de Arte din Oradea, se constituie ca o sondare a  prezentului folosind limbajul artei pop. Lucrările expuse demonstrează faptul că, dincolo de a fi un curent artistic esențial pentru arta secolului XX, pop art-ul este în primul rând un mod de a fi, o stare de spirit și o modalitate de a surprinde în mod fidel anumite coordonate ale culturii contemporane.

Tablourile reflectă într-o manieră realist-narativă, ludică dar și nostalgic-ironică, secvențe ale vieții cotidiene, în principal scene de budoar. Imaginile, care par desprinse dintr-un comic-book, sunt construite sub forma unui colaj de citate din creații celebre ale artei secolului XX, în care sunt înserate scurte texte care nu doar că le conferă un plus de interactivitate, ci atrag atenția privitorului asupra faptului că miza este mai puțin una estetică, cât dialogică. Imaginile ne vorbesc într-un sens propriu, nu doar figurat.

Iată de ce arta lui Klemi Üveges, sinceră, tânără, ludică, ironică, spirituală, sexy, reușește să ne spună ceva despre noi și despre lumea în care trăim și să ne provoace să privim dincolo de suprafață și să descoperim sensurile adânci, dar fără să ne pierdem umorul.

Conf. Univ. Dr. Ştefan Gaie

Mulțumim pe această cale celui care a sprijinit acest eveniment, domnului Gabriel Lungu, manager al Agrotur Danubius din Gârnic, www.gernik.ro .

Vă aşteptăm cu drag joi, 24 august, să o cunoaşteți pe artistă şi să descoperiți o parte din opera sa recentă.

Spațiul expozițional este situat pe Strada Lucian Blaga Nr. 8, Timişoara. Pentru informații ne puteți contacta la adresa de e-mail: brateanucostin@gmail.com sau la telefon: 0724523525.

 Cu aleasă prețuire,

                                                                                               Costin Brăteanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.