Demiterea lui Buciu se judecă din nou. Urmează un nou proces pentru anularea ordinului prin care și-a pierdut mandatul de… primar ales

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Judecătorii Tribunalului Timiș au de rezolvat o nouă solicitarea a fostului primar, pentru anularea ordinului dat de prefectul Mihai Ritivoiu, prin care Claudiu Buciu a fost demis din funcție în vara anului trecut.

Avocații edilului au folosit o cale extraordinară de atac și au deschis un nou proces pentru o „acţiune în constatare revizuire privind DOS 3201/30/2022”. Prima înfățișare a fost stabilită pentru marți, 7 februarie, în acest an. „E o cale extraordinară de atac. Practic solicităm anularea hotărârii prin care a fost menținută valabilitatea ordinului dat de Prefect”, a declarat Claudiu Buciu, pentru Lugojeanul.ro. Vă reamintim că fostul primar a pierdut ambele procese deschise după ce a fost demis prin ordinul prefectului, pentru că și-a schimbat domiciliul în timpul mandatului, și cel privind suspendarea, și cel pentru anularea ordinului. În situația în care ar câștiga noul proces, Claudiu Buciu poate să revină pe funcția de primar de la Lugoj. Dacă îl va pierde, fostul primar mai poate să revină în funcție doar după organizarea de alegeri locale. De   altfel, Buciu a anunțat deja că va candida la viitoarele alegeri, ori din partea PNL, ori independent.

***

Dar probabil că vă întrebați ce legătură are această știre cu Dobra și Floroni? Pentru că în publicația proprie, unde scrie la persoana a treia, Buciu a început deja să se laude înainte de a câștiga războiul.

Sub titlul „S-au pregătit degeaba pentru alegeri. Dobra și Floroni în joc de glezne…”, e așezat un șapou cu textul: „Surpriză uriașă pregătită de avocații primarului ales, Claudiu Buciu”.

În continuare textul arată cam așa: „Judecătorii nu au lămurit exact problema domiciliului și nici nu au luat în seamă faptul că Buciu are dublă cetățenie, astfel că apărătorii lui Buciu solicită intervenția altei instanțe. […] Deschiderea unei noi acțiuni în instanță duce practic la anularea unor posibile alegeri înainte de termen”.

În mesajul său de Anul Nou, Buciu a spus că nu vor fi alegeri înainte de 2024. Iată, deci, că nu Guvernul decide dacă vor fi alegeri, ci Buciu, care se teme de Dobra și Floroni, în cazul că prezicerile sale nu se vor adeveri. De aceea îi atacă cu orice prilej care se ivește.

Căci iată ce scrie în continuare: „Dobra și Floroni se pregătesc să ocupe postul de primar, fără să țină cont de faptul că Buciu rămâne PRIMAR ALES  (sic!) și are posibilitatea, cel puțin teoretică, să se întoarcă pe funcție. Termenul de PRIMAR ALES (sic!) i-a scos din sărite pe politicienii de carton ai Lugojului, cu probleme serioase de integritate”.

Îi reamintim fostului primar, primarului demis, că Floroni nici măcar nu și-a anunțat candidatura. Cel care și-a anunțat candidatura a fost chiar „primarul ales”.

Iar aici nu prea înțelegem cum stă treaba. Dacă știi că nu vor fi alegeri, de ce ți-ai anunțat candidatura? Și dacă te consideri „primar ales”, candidezi oare să devii „primar reales”?

Adevărul este că aberația asta cu „primar ales” [există cumva și primar neales?] nu i-a scos din sărite doar pe politicieni, ci pe toți lugojenii de bună credință, care nu înțeleg cum un jurist de profesie contestă astfel deciziile justiției și nu acceptă faptul că a fost demis.

Iar asta în situația în care tocmai el, juristul, vorbește la tot pasul de legalitate. (N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.