Demers important pentru reconstrucţia stadionului. Consilierii locali discută proiectul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consilierii locali din Lugoj sunt chemați joi, în ședința Consiliului Local Lugoj, pentru mai multe proiecte care urmează să fie discutate. Unul dintre cele mai importante este cel legat de aprobarea alipirii, într-o singură parcelă în suprafaţă totală de 76.138 m.p. a unor imobile – terenuri aparţinând domeniului privat al municipiului Lugoj, informează Lugojeanul.ro. Este vorba despre terenurile dintre fosta autogară și malul râului Timiș, unde în trecut a funcționat un teren de fotbal. Alipirea terenului, într-o singură suprafață, se face pentru că Primăria Lugoj a depus un proiect la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru finanțarea reconstrucției stadionului. După cum susține primarul Francisc Boldea, pe terenul de la fosta autogară este necesară construcția bazei de antrenament, obligatorie în proiectul depus de primărie.

„Acolo trebuie să avem o suprafață compactă. Proiectul pentru noul stadion conține și o bază de pregătire și de antrenament. Asta înseamnă un stadion cu 500 de locuri, cu teren de fotbal și de handbal, practic tot ce înseamnă o bază de antrenament. Noi suntem deja în lista de sinteză, prinși cu proiectul, la Compania Națională de Investiții (CNI), altfel nu ne cereau să facem aceste demersuri. Stadionul mare va avea 5.000 de locuri, cu tot ce înseamnă el: nocturnă, tribune noi, vestiare, tabelă nouă și așa mai departe”,

spune Francisc Boldea. Primarul Lugojului spune că se așteaptă ca, până la sfârșitul acestui an, proiectul să primească acceptul și finanțarea de la Compania Națională de Investiții (CNI), iar de anul viitor să înceapă lucrările.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.