De Ziua Forțelor Terestre, a fost dezvelită la Lugoj o placă memorială pe locul fostei cazarme a Regimentului 42 Obuziere

Share Button

Ziua Forțelor Terestre, al căror patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, a fost marcată și de militarii din Lugoj, printr-un ceremonial organizat în apropierea Bustului Generalului Ion Dragalina, de pe strada Caransebeșului.

Cu acest prilej, a fost dezvelită o placă memorială pe locul unde a fost, între anii 1919-1945, Cazarma Regimentului 42 Obuziere, locație unde, după Revoluția din 1989, a fost ridicată Biserica Ortodoxă „Învierea Domnului”.

La eveniment au participat cadre militare, active și în rezervă, în frunte cu comandantul Garnizoanei Lugoj, col. Ion Teca, și primarul Francisc Boldea. În deschiderea evenimentului a fost intonat Imnului Național al României, după care un sobor de preoți a oficiat serviciul religios.

Au luat cuvântul, primarul Francisc Boldea și grl.bg. (r) Gheorghe Feraru, președintele filialei Lugoj a ANCE „Regina Maria”, iar lt.col. (r) Gheorghe Busuioc a recitat o poezie. Manifestarea, organizată de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala „General D.P. Tocineanu” Lugoj, împreună cu Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”, s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. (N. S.)

1120

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.