De partea lugojenilor, de partea sănătății!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În anul 2021 se vor împlini 110 ani de la înființarea Spitalului Municipal Lugoj,  situat pe strada Gheorghe Doja. Vizitând rudele, prietenii, cunoscuții internați în spital sau fiind pacienți, am putut constata că nu am evoluat foarte mult în ceea ce privește serviciile medicale. Ne bazăm doar pe profesionalismul  medicilor. Sunt multe secții care ar trebui să dețină aparatură performantă pentru a se diagnostica corect și rapid, precum și pentru a asigura urgențele, atât cele medicale, cât și chirurgicale, pediatrice și stomatologice. Nici până în prezent în Lugoj nu există un aparat RMN, că să nu mai vorbesc de secția de urgențe, care e subdimensionată pentru un spital care asigură asistență medicală unei zone în care locuiesc aproximativ 40.000 de lugojeni.

Cu toate că există multe cabinete stomatologice private în oraș, în Spitalul Municipal din Lugoj lipsește un compartiment de Chirurgie Maxilo-Facială, unde să se asigure și urgențele stomatologice. De asemenea, cabinetele școlare ar trebui să fie mai multe și dotate cu personal calificat și aparatură corespunzătoare. În momentul în care se pune problema deschiderii unui spital nou, accentul nu ar trebui să fie pus pe aspectul arhitectural, ci pe calitatea îngrijirii medicale, pe construirea de spații și dotarea acestora cu aparatură performantă.

Pentru ca o instituție de orice natură să funcționeze, un alt aspect foarte important este cel legat de managementul acesteia. Totul începe de la un manager capabil, un leader care are drept priorități creșterea capacităților, atitudinilor și performanțelor angajaților și îmbunătățirea sistemului de lucru. Acest manager trebuie să fie un om specializat în organizarea resurselor umane.

Calitatea serviciului medical depinde și de echipamentul de diagnostic  și tratamentul folosit, pe lângă expertiza medicului există și posibilitatea diagnosticării computerizate. Pentru a rezova lipsurile din sectorul medical, se impune construirea unui spital nou, dotat cu aparatură și personal medical calificat, pentru ca toți pacienții  din Lugoj și împrejurimi să poată fi tratați aici în orașul nostru și nu trimiși la diferite clinici din Timișoara, Arad sau chiar din străinătate .

Schimbarea face parte din dezvoltarea comunităților locale, face diferența între evoluție și stagnare. A sosit momentul să nu mai blamăm sistemul medical, fiindcă medicii, asistentele și infirmierele sunt cei care fac diferența dintre viață și moarte, de cele mai multe ori.

Vom face tot ce ne stă în puteri să remediem aceste deficiențe cu ajutorul lugojenilor, prin urmare votați poziția nr.1 pe buletinele de vot, votați candidatul nostru, Dl. Ștef Adrian Ioan, din partea partidului ALDE, la funcția de primar al Municipiului Lugoj și candidații partidului ALDE pentru Consiliul Local.

Dr. Diana DEMETER

(P)

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților ALDE, Filiala Timiş. Executat de SC AL LUGOJPRESS S.R.L. CMF: 21200063

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.