De luni toți elevii vor merge la școală. Vezi lista oficială a localităților

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ministerul Educației a publicat lista ratei de infectare în fiecare localitate din țară pe baza căreia se va decide în ce scenariu merg elevii la școală luni, 10 mai. Potrivit ministrului Educației, sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie şi 2.224 de localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie.

Potrivit acestei liste, municipiul Lugoj se află în continuare în scenariul al doilea, având o incidență a cazurilor de 1.94 la mie.

Amintim că pe 10 mai se întorc la cursuri, fizic, toți elevii claselor terminale – clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, cu excepția celor din localitățile carantinate.

Cele două scenarii:

Scenariul 1

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.
Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Marea problema a jurnalismului din zilele noastre… Titlul fantasmagoric nu corespunde conținutului…Dragă domnule jurnalist, autor al articolului, titlul induce în eroare… Clasele 5,6,7 de gimnaziu și 9, 10,11 de liceu, în localitățile cu incidenta de peste 1/1000, nu studiază fizic, ci, în continuare, online… Mulți oameni citesc doar titlul și, drept urmare, iau de bun ce scrieți voi. Și de aici se naște un lung șir de situații, dileme, neintelegeri, știri contradictorii, părinți nelămuriti, drumuri și telefoane la școală, copii nelamuriti … Dacă aveți pretenția sa fiți asimilați de societatea civila drept cea de-a patra putere în stat, oferiți informații corecte, lipsite de ambiguitate și de alte intenții ascunse…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.