De ce tot mai multe femei preferă bijuterii din aur

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Aurul este unul dintre cele mai vechi metale descoperite de oameni, iar utilizarea sa in crearea bijuteriilor dateaza inca de la cele mai vechi civilizatii. Pana in prezent, aurul ramane unul dintre cele mai populare metale in confectionarea bijuteriilor datorita aspectului sau regal si frumusetii sale atemporale.

Astfel, aceste bijuterii din aur reprezinta un simbol al bogatiei si al puterii.

Cu toate acestea, aurul este chiar mai mult decat atat. Acest metal este preferat in detrimentul altora pentru piesele de bijuterie marca Ioana Preda din diverse motive.

De ce alegem aurul in confectionarea bijuteriilor

Un motiv important pentru popularitatea sa este faptul ca nu interactioneaza cu umiditatea atmosferica si, prin urmare, nu isi schimba culoarea.

Bijuteriile din aur se potrivesc persoanelor de toate varstele si sunt disponibile intr-o mare varietate de modele.

Deoarece aurul este foarte maleabil, poate fi modelat in multe modele si forme si din acest motiv, producatorii de bijuterii apreciaza, de asemenea, aurul.

Aurul are un pret bun pe piata si pentru multi, a detine aur este un simbol de statut. Masuratorile pietei arata ca valoarea aurului este in mod constant in crestere. Aurul s-a bucurat de reputatia sa stelara timp de secole. A fost recunoscut si apreciat inca din timpuri preistorice. In general, aurul nu se corodeaza si este considerat unul dintre cele mai bune metale pentru realizarea diferitelor modele de bijuterii aur.

Totodata, aurul face ca o femeie sa se simta frumoasa si increzatoare. In multe obiceiuri si traditii, nuntile sunt considerate incomplete fara aur: bijuteriile din aur sunt o parte esentiala a ceremoniei. Aurul este utilizat pe scara larga pentru multe ocazii, inclusiv pentru ceremonii religioase, precum si pentru ceremonii de premiere.

Pentru cei alergici, un moment foarte important ste faptul ca, aurul nu reactioneaza cu niciun alt element si este, in esenta, non-alergenic.

Culoarea aurului variaza in functie de aliajele cu care este amestecat; poate fi galben sau alb si este denumit aur galben sau alb. Incorporarea cuprului face ca aurul sa aiba un aspect rosiatic. Incorporarea argintului ii confera o nuanta verzuie. Foarte faimosul aur alb incorporeaza paladiu si argint. Aurul alb ofera o optiune minunata pentru cei carora nu le place aurul galben sau considera ca este prea strident. Culoarea bijuteriilor din aur depinde in cea mai mare parte de adaosul de diverse metale, cum ar fi argintul, cuprul, zincul etc. Astfel, atunci cand alegi un obiect de bijuterie, trebuie sa fii constient de componentele sale, tinand cont in acelasi timp de proprietatile rezultate, cum ar fi duritatea si durabilitatea generala.

Partea cea mai buna este ca aurul nu se demodeaza niciodata: tendintele si modelele se schimba, dar aurul continua sa fie unul dintre cele mai populare metale pretioase. Aurul poate fi modelat cu usurinta in orice forma, iar metalul poate fi manipulat dupa cum doreste producatorul de bijuterii.

Tu ce bijuterii din aur preferi?

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.