Cum să învețe copilul despre animale din cărțile de la Univers Enciclopedic

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Te intrebi cum sa insufli copilului dragostea pentru lectura?

Reteta este simpla: alege de la editura Univers Enciclopedic carti cu imagini frumoase, povesti convingatoare si personaje dragute – si primul pas il ai facut!

Editura Univers Enciclopedic ofera carti pentru copii care vor sa cunoasca animalele, pasarile, flora si fauna – adica tot ce ii inconjoara.

Ce rol au cartile ilustrate in studierea animalelor

Pentru multi copii, invatarea despre lume incepe cu cartile ilustrate. Parintii si profesorii ii inconjoara pe copii cu multe carti frumos ilustrate, alese cu grija de la o editura carti care le place si care ii bucura mereu cu noutati si reduceri.

De sute de ani, autorii si ilustratorii au plasat animalele in centrul povestilor copiilor lor. Multe dintre aceste descrieri creative au scopul de a oferi o forma de educatie, cum ar fi ajutarea unui copil mic sa invete literele alfabetului sau sa dezvolte o intelegere a simturilor lor.

Animalele care au insusiri umane si rostul acestora

Traditia de a da insusiri umane animalelor in speranta educatiei copiilor continua si astazi. In timp ce multe dintre cele mai populare personaje atat din carti, cat si din filme par a fi animale care se comporta ca oamenii, povestile spuse despre ele sunt intr-adevar preocupate de codurile sociale si comportamentul uman.

Cartile ilustrate sunt o sursa semnificativa de informatii despre lumea inconjuratoare pentru copiii mici. Copiii inteleg mai bine daca structura lumii povestii seamana cu structura lumii reale, insa invatarea lor este perturbata daca informatiile de continut sunt prezentate intr-un context fantastic „departe” de adevar. Fantezia este importanta pentru imaginatia si dezvoltarea cognitiva a copiilor, insa toate personajele din carti ar trebuie sa fie prezenate cat mai aproape de realitate.

Cum sa gasim mijlocul de aur dintre fictiune si non-fictiune

Cercetatorii spun ca, „cartile care nu prezinta animalele si mediul lor cu acuratete dintr-o perspectiva biologica pot duce nu numai la mai putina invatare, ci si sa ii influenteze pe copii sa adopte o viziune asupra lumii centrata pe om”. „Daca dorim ca copiii sa invete lucruri noi despre animale, trebuie sa-i expunem la povesti care prezinta animalele si mediile lor intr-o maniera biologic realista.

Alege carti despre animale pentru copilul tau si invatati despre ele impreuna!

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.