De ce nu mai auzim povești despre Triunghiul Bermudelor? A dispărut misterul?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În ultima parte a secolului XX, nu era zi în care să răsfoiești ziarele fără să găsești cel puțin o știre despre Triunghiul Bermudelor, o zonă aflată în Oceanul Atlantic care făcea navele și avioanele dispărute. În ultimii ani, însă, pare să se fi lăsat liniștea peste acest subiect misterios, iar oamenii se întreabă de ce.

Interesul pentru zona oceanică, aflată între Florida, Puerto Rico și Bermuda, a atins vârful în 1968, odată cu un articol despre „Zborul 19”, din 1945. La 5 decembrie 1945, cinci bombardiere americane dispăreau în Triunghiul Bermudelor, deși condițiile meteo nu erau extreme, iar o parte dintre militari aveau experiență de zbor.

Ce-i drept, printre aceștia se aflau și cursanți. Un mesaj radio a fost interceptat în jurul orei 16, între un cursant și instructor, primul explicând că busola aeronavei nu funcționa. La scurt timp după aceea, avioanele s-au pierdut undeva la est de Florida și nu s-a mai știut nimic despre ele.

De-a lungul anilor au apărut zeci de articole, cărți și programe de televiziune promovând misterul Triunghiului Bermudelor. În urma studierii materialelor existente Larry Kushe a descoperit că puțini au realizat investigații asupra misterului, mulți mulțumindu-se doar să transmită mai departe speculațiile predecesorilor ca și cum acestea ar fi fost adevăruri incontestabile. Nimeni nu a ajutat mai mult la crearea acestui mit decât Charles Berlitz care a scris un bestseller cu acest subiect în 1974.

După examinarea unui raport oficial de peste 400 pagini al Comisiei de Investigații a Marinei referitor la dispariția avioanelor din 1945 Kushe a descoperit că Comisia nu era uimită deloc de incident și nu a menționat presupusele transmisii radio citate de Berlitz în cartea sa.

După spusele lui Kushe, ce nu a fost greșit interpretat de Berlitz a fost inventat. Pe scurt, Triunghiul Bermudelor a devenit un mister pe baza mass media, care a transmis fără a cerceta speculațiile conform cărora ceva misterios se petrece în Oceanul Atlantic.

Totuși, de ce sunt oamenii mai puțin interesați de Triunghiul Bermudelor acum? Probabil şi pentru că subiectul a fost atât de viralizat, la un moment dat, încât publicul a început să se plictisească de el.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.