Da, suntem în careul de ași al României!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Volei intern Divizia A1, Play-Off, turul 3

Dan H. BRUDIU

Cei ce urmăresc voleiul prim-divizionar și, în general, sportul de prim-plan îndeaproape în ultimii ani cunosc foarte bine ce reprezintă Voluntariul (de fapt orașul-zonă rezidențială de la marginea Capitalei) în peisajul intern. Cu o echipă de fotbal care a cucerit o Cupă a României, una de baschet masculin care și-a adjudecat și ea, în două rânduri, trofeul suprem și una de volei feminin, alcătuită din nume binecunoscute pe plan european, bronzul ediției trecute de campionat. O echipă omogenă, care a produs numeroase rezultate-surpriză, reușind în sezonul trecut să câștige absolut toate jocurile pe care le-a disputat pe propriul teren. În care experiența unor sportive cum sunt Alis Kapelovies și Nneka Onyejekwe e sporită de elanul unor elemente de valoare (și culoare) ca Vukovic, Uattara, White și Campos. A cărei prezență pe locul șase în clasamentul final la finele returului a fost în același timp surpriză și dezamăgire, în contradicție cu bugetul și pretențiile clubului.

Din acest motiv, momentul barajului din Play-Off cu C.S.M. Lugoj devenea de mare miză pentru formația finanțată masiv de Primăria Voluntari, care avea nevoie de două victorii din trei meciuri pentru a nu rata total obiectivele din acest an (învinsă în finala Supercupei României la Mioveni de… Lugoj și eliminată de Dinamo din drumul spre Turneul Final al Cupei României). Așa încât, în momentul  în care s-a ajuns la 1 : 1 după primele două întâlniri  (0 : 3 la Lugoj, 3 : 1 la Voluntari), meciul decisiv a urcat miza la cote greu de povestit. Scopul: prezența în semifinalele Campionatului Național, cu șanse la medalii. Acolo unde clubul bănățean nu ajunsese vreodată, iar bucureștencele fuseseră, în premieră, în ediția precedentă a competiției, adjudecându-și medaliile de bronz la final.

Pentru echipa ce a adus atâtea bucurii lugojenilor în acest an emoțiile au fost intense, posibilitatea lipsei uneia din cele mai valoroase sportive din lot – Liza Ruban – după accidentarea din partida de la Voluntari, fiind destul de mare cu două zile înaintea jocului. Zile în care însă ne-a surâs și nouă Zeița Fortuna, staff-ul tehnico-medical reușind să managerieze uimitor și eficient situația, iar principala realizatoare a lotului reușind să facă din nou o partidă de mare calitate, cu impact decisiv la succesul grupului.

O victorie colectivă, a tuturor sportivelor și celor din jurul lor, a Lugojului întreg, impresionantă, într-o sală vie și într-o atmosferă de meci capital, ce trimite echipa în careul de ași, în semifinalele naționale, în tabloul cu campioana (CSM Volei Alba Blaj), vicecampioana (CSM Târgoviște) și Rapid București, echipa ce a realizat cele mai mari investiții la startul sezonului 2022-2023. Un succes de poveste pentru o nouă premieră a voleiului de pe malurile Lugojului, după un sezon încărcat, pornit cu câștigarea Supercupei României și continuat cu evoluția foarte bună pe trei planuri paralele: campionatul național, Cupa României și CEV Challenge Cup.

Victorie în trei seturi, într-un meci controlat clar în primele două seturi și colorat de emoțiile celui de-al treilea, după ce oaspetele s-au desprins la un moment dat periculos. Dar situația a fost manageriată spectaculos de staff și sportive, revenirea de final și apropierea victoriei dezlățuind din nou valul de bucurie pe care l-am trăit în sala proprie de atâtea ori în acest sezon.

 C.S.M. Lugoj – C.S.O. Voluntari 3 : 0 (25:14, 25:21, 25:22)

CSM Lugoj: Liza Ruban – 18 p, Andreea Gemănariu – 9 p, Aliona Martiniuc -13 p, Simina Străchinescu -2 p, Georgiana Popa -7 p, Veronica Bezhandolska -5 p, Daiana Roman, Tanja Grbic -1 p, Marina Anghelache, Ramona Rus, Silvija Popovic, Adriana Popa – libero.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

CSO Voluntari: Eli Uattara – 11 p, Dijana Vukovic – 6 p, Mikaela White – 5 p, Vicet Campos – 8 p, Nneka Onyejekwe – 12 p, Alexandra Kapelovies -1 p, Sânziana Motroc, Alexandra Babaș -1 p, Milena Koprivica, Adriana Alexandru -1 p, Irina Kosinski, Diana Vereș  – libero.  Antrenori: Milan Ljubicic, Stevan Kokeza.

Au condus jocul: Andrei Savu (Cluj), Bogdan Bărdă-șan (Tg.Mureș).

Statistică: CSM Lugoj – CSO Voluntari =  total puncte: 75: 57, directe: 55 : 44 (din atac 41: 33), din serviciu: 5 : 2, blocaje punct: 9 : 9, eficiență  atac: 46% – 37%.

Rezultatele meciurilor din sferturile Campionatului national, Play-Off:

CSM Volei Alba Blaj (1) – FC Argeș Volei Pitești (8) = 3 : 0, 3 : 0

CSM Târgoviște  (2) – CSM București (7) = 3 : 0, 3 : 0

CSM Lugoj (3) – CSO Voluntari (6) = 3 : 0, 1 : 3, 3 : 0

Rapid București (4) – Dinamo București (5) = 3 : 0, 3 : 1

S-a jucat în sistem cel mai bun din 3 meciuri, cu două întâlniri pe terenul celei mai bine clasate formații. Se procedează identic în semifinalele în care, sâmbătă, se întâlnesc:

CSM Volei Alba Blaj (1) – Rapid București  (4)  și

CSM Târgoviște (2) – CSM Lugoj (3).

Primele meciuri se joacă sâmbătă, 8 aprilie. Meciul echipei lugojene are loc în Sala Polivalentă din Târgoviște și va fi transmis în direct de TVR 3, cu începere de la orele 17,30.

Data pentru jocurile cu nr. 2, pe terenul oaspetelor din week-end: 19/20 aprilie, iar pentru eventualul joc nr. 3: 22 aprilie. În sezonul 2022/2023, lugojencele au furnizat în compania multinaționalei antrenate de Giovanni Caprara două meciuri excelente, încheiate cu victoria în cinci seturi, atât în Dâmbovița, cât și în Banat. Ce urmează? Fiți, ca de obicei, alături de volei!

Miercuri, pasul spre finala Cupei

După întoarcerea de la Târgoviște, la mijlocul săptămânii, miercuri 12 aprilie, la 18,30, C.S.M. Lugoj  dispută pe teren propriu returul sfertului de finală și în Cupa României, în compania piteștencelor de la FC Argeș, antrenate de Bogdan Paul, tehnician al lotului în anii 2010-2014. În tur, în Trivale, C.S.M. Lugoj s-a impus cu 3 : 0 (25:17, 25:11, 25:23), având nevoie de un singur set în meciul de miercuri pentru a se califica în Turneul Final al C.R., ce va avea loc, între 13 și 14 mai, în noua Sală Polivalentă din… Pitești. Vă așteptăm!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.