Toaca la Lugoj, ediția a XI-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În organizarea Bisericii din Dealul Viilor, cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, și a Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, duminică, 9 aprilie 2023, începând cu ora 13, se va desfășura ediția a XI-a a evenimentului cultural tradițional „Toaca la Lugoj”, care va avea loc în preajma bisericii, după Sfânta Liturghie de Florii și Taina Sfântului Maslu.

Un sobor de șapte preoți va oficia și deschiderea evenimentului cultural „Toaca la Lugoj”. Alături de copiii Ansamblului „Lugojana”, vor participa și copiii prezenți la Sfânta Liturghie, precum și enoriașii aflați la Biserică. Organizatorii îi invită pe toți cei care doresc să-și amintească „ritmurile” toacei, practicată în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale de a-i onora cu prezența.

„Toaca este o rugăciune adusă lui Dumnezeu, care marchează trecerea de la timpul cotidian la timpul liturgic. Bătută la diverse ore, toaca punctează timpul de peste zi, chemând la rugăciune şi slujbă. Baterea în toacă, înainte de începutul slujbei, cheamă pe toţi creştinii în Biserică. Cântecul toacei face legătura între pământ şi cer, între uman şi divin, între ceea ce se cunoaşte şi ceea ce nu se cunoaşte.”

   Alina Dana OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.