Curs Festiv al Absolvenţilor Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara – Asistență Medicală Generală și Asistență de Farmacie – Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara desfăşoară de peste şapte decenii o activitate complexă de învăţământ medical superior, de cercetare şi asistenţă medicală de înaltă calificare. Începând cu septembrie 2014, Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” Timișoara a aprobat derularea cursurilor de Asistenţă Medicală Generală și Asistență de Farmacie la Lugoj.

Prima promoție a absolvenţilor din Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, specializarea Asistență Medicală Generală și Asistență de Farmacie, va sărbători în 22 mai 2018, la sediul Teatrului „Traian Grozăvescu” din Lugoj, încununarea cu succes al celor patru,  respectiv trei ani de studii.

Începând cu ora 13.00, proaspăta generația de absolvenți va împărtăşi emoţia şi bucuria evenimentului, alături de cadre didactice, părinți și prieteni. La fel ca în urmă cu patru ani, când am pornit la drum în această nouă formulă, ne este aproape primarul municipiului Lugoj, domnul Francisc Constantin BOLDEA.

Suntem, de asemenea, onoraţi de prezenţa domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Călin Ionel DOBRA. Absolvenții își vor lua rămas-bun de la profesori și de la cei care i-au îndrumat în toți acești ani în pregătirea medicală. Noi, cadrele didactice, de fiecare dată când asistăm la acest moment de absolvire al unei noi generații de studenți trăim puternic două sentimente: unul de bucurie și unul de responsabilitate.

Noua generație va trăi emoțiile cursului festiv, prezidat de dl. prof. univ. dr. Marius RAICA – rectorul Universității, prof. univ.dr. Marius Octavian CREŢU – preşedintele Senatului Universitar și de către decanii Facultății de Medicină, dl. prof. univ. dr. Romulus – Zorin TIMAR, prodecan prof. univ. dr. Ioan SAS, și Facultății de Farmacie d-na prof. univ. dr. Cristina Adriana DEHELEAN, precum şi alţi invitaţi cu ocazia evenimentului.

Din acest motiv, cursul festiv al studenților nu va depăși structura academică, luând forma unui eveniment cultural-educativ deosebit, susţinut de mai mulţi muzicieni din oraş, iar invitată de onoare va fi mezzosoprana Aura Tswarowska, solistă, Zece Stagiuni a Operei de Stat din Viena, director al Festivalului Internaţional Lugoj Clasic și cetățean de onoare al municipiului Lugoj, de care se pot bucura toți participanții, conform tradiției.

Ne unesc multe lucruri dar cel mai important este faptul că prin muncă, educație și sănătate –  contribuim cu toții  la un viitor mai bun !

Prof. univ.dr. Ramona Amina POPOVICI
 Organizator eveniment

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.