Cum se poziționează corect televizorul în cameră?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa: Vivre Link poza:https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1rl6yrWEQlTxN19jyFmIDYhOsdcU1Cyqv

Televizorul era cândva un aparat greu, cu aspect aproape cubic, care se așeza pe o piesă de mobilier rezistentă. Din fericire, tehnologia a evoluat și astăzi televizoarele sunt atât de subțiri, încât nu mai există nicio șansă să pui peștele de sticlă pe ele. Totuși, pe măsură ce au devenit mai performante și mai suple, am descoperit că un ecran mare aduce mai multă calitate în imagine. Astfel, televizorul continuă să aibă dimensiuni importante, iar impactul asupra aspectului camerei în care îl așezăm rămâne puternic. Pentru a avea o experiență vizuală plăcută și pentru ca aspectul camerei să fie armonios, citește în continuare și află cum se poziționează corect televizorul în cameră.

Ține cont de aspectele tehnice

O sursă de energie este esențială pentru televizorul tău, așa că asigură-te că ai o priză în apropiere care să permită atât alimentarea televizorului, cât și diverselor componente media, ca sistemul de sunet, player-ul Blu-Ray sau consola. Ia în calcul și diagonala, pentru că aceasta determină distanța de la care privești. De asemenea, verifică dacă imaginile sunt afectate mult de lumina de la ferestre.

Ia în calcul poziționarea televizorului în raport cu locul de unde privești

Pentru un confort sporit, întotdeauna așează televizorul la nivelul ochilor. În acest mod, nu vei sta într-o poziție incorectă, care poate afecta gâtul, spatele sau vederea. O distanță de la pământ la televizor de cel mult 120 cm este bună. Pentru a determina distanța corectă de vizionare, multiplică diagonala ecranului cu 3.

Stabilește punctul focal

Punctul focal reprezintă locul care atrage primul privirea și care depinde de proporțiile, formele și culorile din cameră. Dacă televizorul are cel mai mare impact vizual asupra spațiului, îl poți așeza în centrul camerei. Dacă există un alt punct focal, ca o fereastră frumoasă sau un șemineu, plasează televizorul pe peretele opus, astfel încât să se integreze în designul camerei. Fixarea pe perete este de preferat montării pe mobilier, pentru că astfel ai mai multe posibilități de decorare a spațiului înconjurător.

Ascunde televizorul dacă nu se integrează

Dacă nu vrei ca televizorul să fie punctul focal sau dacă acesta nu se integrează bine în designul camerei, instalează-l într-un dulap cu uși care se pot închide. Asigură-te că acesta are destule găuri pentru toate cablurile necesare funcționării televizorului. De asemenea, dulapul trebuie să se poată deschide și închide ușor și să fie adaptat la înălțimea utilizatorilor. Dacă folosești mascarea televizorului în mobilier și ca mod de a controla accesul copiilor, atunci asigură-te că ușile pot fi încuiate.

Cum poziționezi televizorul în sufragerie

Așezarea televizorului în living este destul de ușor de realizat din punct de vedere estetic și practic, pentru că de obicei există suficient spațiu pentru acest lucru. Pentru a-l integra în decor, îl poți așeza pe un raft înconjurat de cărți sau pe un obiect de mobilier care susține și alte obiecte. Dacă îl pui pe perete, îl poți înconjura cu fotografii înrămate sau tablouri.

Televizorul trebuie să fie în linie cu principalul obiect de mobilier din living, care de obicei este canapeaua. Pentru un aspect corespunzător, între mobilier și televizor nu trebuie să se regăsească obiecte de mobilier masive, ci cel mult o măsuță de cafea care să nu depășească înălțimea canapelei sau fotoliilor. Ghivecele sau alte obiecte pe care le așezi pe podea par destul de mici pentru a nu deranja, dar strică armonia generală a spațiului.

Cum poziționezi televizorul în dormitor

Deși nu se recomandă să ai un televizor în dormitor, dacă totuși acesta te ajută să te relaxezi îl poți instala pe peretele opus spătarului patului, astfel încât să vezi confortabil din poziția culcat. De asemenea, îl poți pune pe o comodă pentru dormitor sau într-un colț, pentru un aspect asimetric care sparge banalitatea.

Așezarea televizorului în cameră nu este dificilă dacă ții cont de sfaturile noastre. Instalează-l în sufragerie sau dormitor și așează-te confortabil pentru a urmări programul preferat.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.