Cum se mănâncă în mod corect un hamburger?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://p0.piqsels.com/preview/43/888/920/hamburger-dinner-meal-food.jpg

Regele neîncoronat al mâncărurilor de tip fast-food, hamburgerul se prezintă sub forma unui sandwich format din una dintr-una sau două chiftele din carne așezate într-o chiflă ori un rulou de pâine. În general, pe lângă bucățile de carne mai sunt folosite și alte ingrediente precum castraveți murați, inele de ceapă proaspătă, salată verde, felii de bacon și de cașcaval, bucăți de roșii, cartofi prăjiți, maioneză, ketchup ori alte tipuri de sosuri. Practic, întregul preparat este destul de complex și voluminos mare, iar pe cât de bine arată, pe atât este de dificil de mâncat. Iar dacă servești hamburgeri într-un restaurant sau alt loc public, provocarea este deosebit de mare. Ei bine, dacă iubești acest tip de fast-food și îl comanzi adesea de la Burger King Delivery, descoperă mai departe câteva lucruri interesante despre cum trebuie să mănânci corect servești un hamburger în mod corect.

Renunță la ideea de-a tăia hamburgerul

Codul bunelor maniere ne învață să servim sandwich-urile mai mari folosind cuțitul și furculița. Mai exact, dacă variantele mai mici de sandwich se iau cu mâna și se consumă dintr-o înghițitură, celelalte se servesc exact ca o bucată de friptură. Însă, ce faci când vine vorba de un turnuleț precum hamburgerul? În mod clar trebuie să excluzi cuțitul și furculița pentru că nu vei reuși să te bucuri așa cum trebuie de minunatul preparat. Toate acele ingrediente nu sunt combinate într-un hamburger pentru a fi servite separat, cu furculița, așa că nu te gândi nici să-l tai în două și nici să-l servești pe bucăți.

Întoarce hamburgerul cu partea de jos în sus

Atunci când un hamburger include o mulțime de ingrediente este aproape imposibil să nu te murdărești în timp ce îl mănânci. Se pare că o variantă ajutătoare ar fi să-l întorci cu susul în jos. Mulți oameni sunt de părere că burgerul este servit în forma clasică, pe care o cunoaștem cu toții, pur și simplu pentru estetică. Prin urmare, dacă te interesează mai mult gustul preparatului și nu cum arată acesta atunci când îl consumi, întoarce hamburgerul cu partea superioară a chifle în jos, ca să te bucuri de o experiență mai bună când îl savurezi la mâncare. Explicațiae este că, odată ce rotești preparatul, partea de sus a chiflei care este ceva mai tare și mai consistentă decât cea inferioară va reuși să susțină umplutura pentru a opri hamburgerul să se dezintegreze în mâinile tale. Pe lângă faptul că preparatul va fi menținut întreg, există și argumentul că are un gust mai bun când este consumat cu susul în jos pentru că ajungi mai repede la toppinguri.

Apelează la metoda oamenilor de știință

Deoarece este vorba despre un fel de mâncare atât de faimos și ideal pentru a acoperi necesar caloric al unei mese, modul în care se poate consuma a atras chiar și atenția oamenilor de știință. Câțiva cercetători din Japonia, experți în inginerie, stomatologie și mecanica fluidelor, au petrecut 4 luni de zile într-un laborator pentru a găsi cea mai bună soluție referitoare la modul corect de- a mânca hamburgerii. Întrucât este vorba despre o problemă extravagantă și faptul că sunt prea puțini cei care reușesc să servească un astfel de preparat fast-food fără ca tot conținutul acestuia să nu se reverse la la prima mușcătură, cercetătorii au reușit să identifice o soluție optimă.

Se pare că hamburgerii au fost scanați 3D pentru a se găsi poziția ideală a degetelor în momentul în care sunt ținuți în mână de un consumator. În acest sens, specialiștii au descoperit că degetul mare și degetul mic trebuie să stea la baza hamburgerului, iar celelalte trei degete vor sta în partea de deasupra. Preparatul se prinde cu ambele mâini, după care degetele se așează în pozițiile menționate, iar astfel orice persoană va evita să aibă sos pe încheietura mâinii.

Hamburgerul este unul dintre cele mai delicioase preparate culinare. Chiar dacă este deosebit de apetisant și are un aspect elegant, nu putem susține același lucru și despre modul în care poate fi servit. Este destul de complicat să nu te murdărești sau să nu pierzi umplutura dintr-un preparat. Încearcă metodele explicate în acest articol, iar data viitoare când vei mai servi hamburger într-un pub, asigură-te că o vei face în mod corect.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.