Cum să vă iluminați grădina în mod corespunzător

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pentru a profita la maximum de serile de vara, caile de acces, terasele, boschetele si copacii pot fi iluminate cu lumina in aer liber, peste tot in exterior.

Iluminat cu banda LED

Stiai ca poti pune banda LED de la pedavo.ro si in exteriorul casei? Poti decora foarte usor si gradina utilizand banda LED si poti scoate in evidenta bordurile sau alte zone ale gradinii, plantele aflate in zona si arbustii. De asemenea, pe timpul iernii, poti intinde banda LED pe copaci si poti crea decoruri interesante cu figurine de Mos Craciun si reni. Acelasi lucru poti face si de Paste sau in orice alt sezon si cu siguranta vei reusi sa obtii rezultate interesante si atractive. Banda LED are avantajul ca nu consuma mult curent, in timp ce ofera o lumina foarte buna in interiorul casei. Cu ajutorul benzilor LED va fi mai usor sa obtii lumina potrivita si sa te bucuri de confort in timp ce gradina ta arata foarte bine pe tot parcursul anului si toate acestea cu economii considerabile si fara stresul ca facturile vor veni mai mari.

Iluminatul pe terasa

Pentru a ilumina zona de luat masa, ar trebui sa se privilegieze punctele de lumina directa prin fixarea de aplice pe pereti. De asemenea, puteti crea o impresie de volum si o atmosfera personalizata cu ajutorul iluminatului indirect, cum ar fi spoturile integrate in dalele terasei, care vor delimita suprafata acesteia si vor multiplica sursele de lumina punctuale prin imprastierea de fotofori, felinare, ghirlande de lumina, lampi cu petrol ici si colo.

Copaci si straturi de flori

In acest caz, alegerea iluminatului este determinata de marimea si densitatea frunzelor copacilor si de volumul vegetatiei. Astfel, copacii cu mult frunzis si coniferele vor fi deosebit de bine iluminati cu un reflector directional care va ilumina subiectul de jos in sus. In ceea ce priveste speciile cu frunzis rar, acestea isi vor dezvalui silueta in cazul in care sunt iluminate foarte aproape de trunchiul lor. Pentru straturile de flori sau de arbusti, favorizati iluminatul difuz la diferite inaltimi pentru a crea efecte de relief si de umbra care vor pune in valoare volumul plantatiei.

Ce abordare estetica ar trebui adoptata pentru a ilumina gradina?

Cu echipamentele disponibile in prezent, posibilitatile sunt infinite. Cu toate acestea, trebuie respectate doua principii principale. Primul este sa evitati iluminarea excesiva. Pentru a crea o atmosfera placuta, este mai bine sa pastrati cateva zone de umbra. Intr-o gradina de 50 m2, doua sau trei puncte de lumina plasate in colturi bine gandite pot fi mai mult decat suficiente. A doua regula este sa directionati proiectoarele spre cadru si nu spre locurile de trecere sau spre vecinatati, altfel locuitorii vor fi orbiti. In rest, fiecare este liber sa aleaga elementele de decor pe care sa le puna in evidenta: un strat frumos de flori, un pat de flori, un colt decorat cu un foisor… Unele specii sunt insa greu de pus in evidenta. Arborii de fag necesita reflectoare foarte puternice.

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.