Cum să faci curat la tine acasă, exact ca la hotel. Sfaturi utile de la profesionişti

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

De fiecare dată când pleci în concediu şi te cazezi în hoteluri sau pensiuni alese cu grijă, te bucuri de mirosul de proaspăt, de curățenia perfectă și ordinea desăvârșită din camere. Iar atunci când te trezești, te simți parcă mult mai odihnit decât atunci când ești acasă, deoarece lucrurile ordonate și lenjeria parfumată au darul de a te relaxa.

Însă, cât de greu este să faci și la tine acasă să fie la fel de curat? Profesioniștii în curățenie au câteva secrete, astfel că mereu vor reuși în timp record să ordoneze și să igienizeze un spațiu, față de o altă persoană.

Iată câteva ponturi de specialiști pentru a face curat rapid și eficient 

  • Atunci când te apuci de făcut curățenie, asigură-te că ai la îndemână tot ce ai nevoie și că ai cumpărat toate produsele necesare pentru a face totul lună. Mai mult decât atât, poți încerca produsele profesionale de curățenie pentru horeca de la Dacris94.ro, chiar dacă faci curat la tine acasă sau deții o pensiune și vrei să fie totul perfect. Nu uita de mănuși, chiar și o mască pentru momentele în care folosești produse pe bază de clor, care îți pot irita aparatul respirator.

Astfel că, dacă le vei avea pe toate pregătite și nu vei pierde timp să cauți produsele de care ai nevoie atunci când faci curat, vei reuși să câștigi timp prețios.

  • Pentru a te bucura de ordine mereu, poți alege să transformi un loc din casă într-un spațiu de depozitare smart, care te va ajuta să găsești ceea ce cauți mult mai ușor. De exemplu, poți amenaja o zonă a bucătăriei sa a livingului (în funcție de spațiul pe care îl deții), poți pune tot felul de rafturi și etajere, cutii de depozitare, iar pentru ca totul să arate senzațional, folosește un tapet într-un model vesel, care va întregi perfect zona. Poți adăuga chiar și câteva suporturi de creioane pentru lucruri pe care le pui peste tot prin casă sau chiar câteva mini cuiere pentru obiecte care se pot agăța.
  • Nu uita de ferestre! oricât de curat ar fi în casă, dacă ferestrele sunt murdare, nimic nu mai arată bine! Încearcă să le menții mereu proaspete și curate, astfel încât lumina să poată pătrundă fără opreliști. Mai mult decât atât, și perdelele și draperiile trebuie să fie curate, încearcă să le împrospătezi o dată la câteva săptămâni pentru a le menține fără praf sau pete.
  • Mucegaiul, inamicul numărul unu! Mucegaiul este, fără doar și poate, cel mai mare dușman al curățeniei unei case. Oricât de mult ai încerca să faci curat în propria locuință, dacă există pete verzi sau negre pe pereți, nu poți curăța totul. Pentru a evita astfel de situații, încearcă să aerisești mereu locuința, să ai grijă să nu existe foarte multă umezeală, iar dacă acesta a apărut cumva la tine acasă, să folosești rapid soluții de igienizare pentru a nu îl lăsa să se extindă.

Indiferent de dimensiunea locului pe care vrei să îl menții mereu curat, este important să ții cont de sfaturile specialiștilor și să ai grijă să nu lași murdaria și dezordinea să se adune, pentru a reuși să faci curat rapid și fără efort.

Sursă foto: Pixabay.com

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.