Cum să alegi colțarul perfect pentru livingul tău

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Livingul este camera unde se desfășoară activitatea de zi cu zi a familiei. Cea mai folosită cameră a locuinței trebuie deci tratată cu considerația necesară. Alegerea colțarului, care reprezintă piesa centrală a acestei camere, devine astfel o decizie esențială. Fie că petrecem timp cu familia, fie că ne uităm la televizor sau ne relaxăm, totul se întâmplă în living iar colțarul devine parte integrală a timpului petrecut aici. El reprezintă îmbinarea perfectă a utilului cu plăcutul, a esteticului cu necesarul.

Canapele drepte sau colțare?

Una dintre întrebările primare cu care ne confruntăm atunci când alegem canapeaua din living este dacă aceasta să fie dreptă sau pe colț. Răspunsul depinde numai de preferința dumneavoastră. Cei mai mulți dintre noi optează pentru colțar mai ales din cauza părții acestuia care permite întinderea picioarelor. Nu numai că această parte oferă posibilitatea de a vă întinde atunci când vă relaxați, ea poate fi folosită și ca spațiu suplimentar pentru oaspeți, fără a mai fi nevoie de o a doua canapea sau de fotolii suplimentare. Colțarul reprezintă practic îmbinarea tuturor acestor elemente într-un singur loc magic. Sunt și aceia care preferă canapeaua dreaptă iar alături de ea fie fotolii sau un șezlong. Principalul motiv este că cei din urmă preferă o oare care intimitate atunci când folosesc canapeaua. Aglomerația multor oameni într-un singur spațiu mic nu este pe gustul lor, și atunci preferă să opteze pentru spațiu, însă separat.

Ce elemente trebuie să aibă colțarul perfect?

În primul rând, majoritatea celor ce optează pentru colțare living dețin un spațiu limitat în livingul lor și nu își pot permite să îl irosească cu 2 rânduri de canapele, fotolii și eventual un șezlong, pentru a câștiga același spațiu pe care l-ar câștiga cu un colțar. Spațiul pe care îl dețineți trebuie să joace deci un rol important în alegerea colțarului, deoarece și acesta poate avea dimensiuni variate. O altă întrebare importantă este dacă să fie extensibil sau nu. Bineînțeles, pentru cei ce folosesc livingul atât ca și cameră de zi cât și ca și dormitor, un colțar extensibil este alegerea ideală. Ziua canapea și seară un pat confortabil.

Având în vedere posibilitatea extinderii canapelei, trebuie că aveți în vedere și spațiul pe care acesta îl va ocupa, extins. Este bine să aveți totul calculat, pentru a evita problemele cu modul de funcționare al canapelei. De asemenea, puteți opta pentru ca piciorul colțarului să fie ori pe dreapta, ori pe stânga.

Spațiul de depozitare al colțarului trebuie să fie un alt punct de marcat, ca fiind a must. Ce poate fi mai bine decât depozitarea unor pleduri sau perne suplimentare fix sub canapea? Pentru cei ce folosesc livingul și ca și dormitor, lada de depozitarea poate fi locul ideal pentru echipamentul de dormit. Nu trebuie omise nici coloritul și stilul colțarului, care de preferință trebuie să se integreze cu restul încăperii.

Putem lesne observa că alegerea colțatului depinde foarte mult de preferințele și necesitățile fiecăruia dintre noi, de spațiul pe care îl deținem și de ceea ce ne decidem să facem cu acel spațiu. Orice decizie veți lua, canapeaua vă așteaptă să vă bucurați de ea și să vă relaxați în compania celor dragi.

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.