Cum poți să petreci mai puțin timp în bucătărie

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ai o viață agitată și mereu parcă ai prea multe lucruri de făcut într-o zi ca să mai ai timp de gătit? Ai vrea să petreci mai puțin timp în bucătărie, dar nu ai electrocasnicele potrivite? Atunci acest articol este pentru tine!

În continuare vorbim despre cum o bucătărie mai bine organizată și echipată cu electrocasnicele potrivite poate să-ți economisească timp și să-ți ofere mai multă libertate.

Dacă te gândești la bucătăria ta, probabil îți dai seama că există multe lucruri care ar putea fi îmbunătățite. Poate că ai nevoie de mai mult spațiu pentru depozitare sau un spațiu mai bine organizat în care să te desfășori. Sau poate că aparatele tale de gătit nu sunt suficient de performante și ajungi să petreci mai mult timp gătind decât îți dorești.

O bucătărie mobilată și echipată cu electrocasnicele potrivite poate să-ți economisească timp prin simplificarea procesului de preparare a mâncării. De exemplu, un cuptor cu microunde te poate ajuta să dezgheți alimente mult mai rapid decât dacă le lași să se dezghețe la temperatura ambiantă, în timp ce un robot de bucătărie poate să-ți taie legumele sau să frământe aluat mai eficient decât o poți face tu.

Un alt exemplu de electrocasnic de bucătărie care ți-ar putea fi de folos dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a prepara mâncare este friteuza cu aer cald. Acest aparat se încălzește foarte rapid – atinge 190°C în numai 2-3 minute, spre deosebire de un cuptor tradițional care poate ajunge această temperatură chiar și în 20 minute –, dar și gătește preparatele într-un timp mult mai scurt. În plus, există și friteuze cu aer cald care au cuvă dublă și pot găti alimente diferite în același timp, ceea ce reduce semnificativ timpul de preparare a mesei.

Acestea sunt doar câteva exemple de electrocasnice care te pot ajuta să gătești mâncarea mai rapid și mai eficient, astfel încât să poți petrece mai puțin timp în bucătărie și mai mult timp făcând ceea ce conteaza mai mult pentru tine.

Pentru situațiile în care mai ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a achiziționa un anumit electrocasnic de bucătărie care să reducă timpul pe care îl petreci gătind, solicită un credit de nevoi personale. Un credit de nevoi personale te ajută să îți echipezi corespunzător bucătăria mai repede decât te aștepți.

Pe lângă electrocasnicele potrivite, o bucătărie bine mobilată, cu suficient spațiu de depozitare pentru alimente, veselă și accesorii de bucătărie, te poate ajuta să te organizezi mai bine și să găsești lucrurile mai ușor. În cazul în care dispui de spațiu suficient pentru alimente, de exemplu, vei putea să-ți organizezi mai bine proviziile și să le ai la îndemână atunci când pregătești mesele.

În funcție de spațiul disponibil și forma lui, trebuie să respecți anumite distanțe și dimensiuni care pot preveni accidentele și accentuarea oboselii în bucătărie. Deplasarea rapidă prin bucătărie este esențială atunci când prepari masa.

De exemplu, trebuie să te asiguri că ai aproximativ jumătate de metru între aragaz și frigider, precum și între aragaz și chiuvetă. În acest fel eviți să stropești cu apă aragazul sau cu ulei încins chiuveta.

Un alt lucru care te-ar putea ajuta este să folosești corpuri și rafturi suspendate pe care să depozitezi acele piese pe care le folosești foarte des, cum ar fi ustensilele sau condimentele, dar și cănile, ceainicul sau paharele tale preferate.

Cu siguranță știi și tu aceste lucruri, motiv pentru care îți recomandăm să faci modificările necesare în bucătărie pentru a reuși să te organizezi mai bine. Iar dacă ai nevoie de echipamente de bucătărie care să-ți scurteze timpul petrecut în bucătărie gătind, nu ezita să investești în ele.

Dacă mai ai nevoie de o sumă de bani pentru a face îmbunătățirile necesare în bucătărie, un credit rapid poate să-ți ofere sprijinul de care ai nevoie. În acest fel te poți bucura de beneficiile de a avea o bucătărie mai bine organizată și electrocasnice potrivite care să te ajute să gătești mai eficient.

Despre admin 6223 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.