Cum obții un duplicat la cardul european de sănătate. CJAS Timiș preia solicitări

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dacă ti-ai pierdut sau ți-a fost furat cardul european de sănătate nu trebuie să îți faci griji. De vineri, 7 februarie începând, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș începe să ia solicitări pentru carduri duplicate, eliberate contra cost, dar la un preț modic.

Cardul duplicat nu va depăși ca perioadă de valabilitate cardul de sănătate european existent anterior. Duplicate pot cere cei care au rămas fără card, din cauza unui furt sau pentru că l-au pierdut, dar și dacă mai au cardul, dar s-a deteriorat considerabil.

De asemenea, un card duplicat se poate solicita și dacă datele de identificare de pe cel anterior s-au modificat, sau dacă există alte motive bine întemeiate. Contravaloarea noului card este de 8,33 de lei, cu TVA inclus. Eliberarea duplicatului se va face la șapte zile lucrătoare de la data înregistrării în sistemul unic național.

Taxa pentru duplicat se poate achita direct în contul CJAS Timiș, RO80TREZ6215005XXX005077, deschis la Trezoreria Municipiului Timișoara, sau direct la casieriile instituției, între orele 08,30-16,30 luni, marți, joi și vineri, iar miercuri, între orele 08,30-18,30.

Actele necesare sunt: cerere tip completată, care se găsește la CJAS Timiș, dar se poate descărca și de pe site-ul instituției, copia actului de identitate, dovada plății contravalorii duplicatului, precum și cardul inițial, dacă nu a fost furat sau pierdut.

În anul 2019, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a emis 18.193 de carduri europene de asigurat.

AL PRESS

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.