Banii pentru cultură și sport, în dezbatere publică, la Consiliul Județean Timiș

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Chiar dacă deocamdată, bugetul județului Timiș nu a fost votat, momentul solicitărilor pentru finanțările nerambursabile pentru proiectele culturale și sportive nu este foarte departe. În acest sens, vineri, 7 februarie, la Consiliul Județean Timiș se și organizează două dezbateri publice în acest sens.

Președintele CJT, Călin Dobra, spune că dorește să se dea mai mulți bani pentru proiectele sportive. În acest caz, în ultimii ani, au fost neajunsuri, din cauza regulii de minimis în ceea ce privește ajutorul de stat.

Ne dorim să aflăm direct de la cei cărora li se adresează aceste finanțări nerambursabile cum putem să îmbunătățim ghidurile, ce putem face pentru o împărțire a fondurilor cât mai echitabilă. Cele două programe de finanțare și-au dovedit succesul în anii anteriori, dar, în mod special, am dori o mai mare dinamică în ceea ce privește agenda sportivă, atât cantitativ, cât și calitativ. Ne dorim și mai multe proiecte de calitate în 2020”, declară acum Călin Dobra.

Dezbaterile vor avea loc în Sala Revoluției, la Consiliul Județean Timiș. Prima va fi cea pentru sport, vineri de la ora 9. De la ora 11 va începe dezbatere pentru finanțarea pentru proiecte nerambursabile. Dacă aveți recomandări, propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare, aceste se pot trimite până vineri, la ora 8,30, la cornelia.paraipan@cjtimis.ro, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii și datele de contact ale expeditorului.

Bugetul județului Timiș va fi pus în discuție la ședința de plen din data de 12 februarie. După ce se va vota bugetul, se va da startul la depunerea proiectelor pentru solicitările de finanțare nerambursabilă.

Mai multe detalii privind procedura, găsiți aici.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.