Cum locuiesc oamenii din Hong Kong în apartamente de doar doi metri pătraţi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Hong Kong se află în plină criză a locuinţelor. Pe măsură ce prețurile încep să crească şi oraşul devine mai dens, unii recurg la traiul în locuinţe de dimensiuni între 2 şi 9 mp. 

Hong Kong este orizontul plin de zgârie-nori al companiilor care fac din oraş unul dintre cele mai importante centre financiare din lume. Dar în spatele faţadei pline de farmec, 200.000 de oameni, inclusiv 40.000 de copii, locuiesc în spaţii minuscule. Cu o populaţie de 7,5 milioane de locuitori şi aproape nici un teren dezvoltabil rămas, piaţa imobiliară din Hong Kong a crescut, devenind cea mai scumpă din lume.

Afectaţi de chiriile în creştere, zeci de mii de oameni nu au altă opţiune decât să locuiască în „cutii” de mici dimensiuni, în unităţi subdivizate în care se îmbină bucătăria şi toaleta, iar spaţiul de dormit ţine loc şi pentru şifonier, comodă de televizor,spaţiu de depozitare etc.

Acolo unde luminile prosperităţii Hong Kongului nu ajung, un apartament de 37 de mp este împărţit ilegal de proprietar pentru a găzdui 20 de paturi cu etaj, fiecare costând peste 250 USD pe lună chirie, indiferent de faptul că spaţiul este prea mic pentru a sta în picioare.

Oamenii se simt ruşinaţi că trăiesc în astfel de spaţii înguste, dar speră că, odată ce vor fi publicate aceste imagini, vor primi un sprijin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.