Cum alegi o centrală pe lemne ieftină și bună

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Centrala pe lemne reprezinta o solutie foarte buna atunci cand locuiesti la casa si esti in cautarea unui mod de incalzire ieftin si eficient. Are capacitatea de a incalzi suprafete mari fara probleme, poate fi automatizata si totodata majoritatea instalatorilor o recomanda ca fiind una dintre cele mai bune solutii de incalzire a unei case in timpul sezonului rece.

Cu toate acestea, achizitionarea unei centrale pe lemne poate provoca batai de cap chiar si celor mai priceputi instalatori. Oferta de pe piata este foarte bogata, exista o multime de modele de centrale pe lemne si totodata trebuie urmarite o serie de caracteristici importante pentru o alegere corecta.

Gasirea unei centrale ieftine si bune nu este insa imposibila. Trebuie insa sa urmaresti cateva sfaturi importante cu ajutorul carora iti poti gasi un model de centrala care sa raspunda nevoilor de incalzire a casei tale fara probleme.

Impreuna cu echipa de la Stropuva Romania ti-am pregatit un scurt ghid despre cum alegi o centrala pe lemne ieftina si buna. Urmarind aceste sfaturi vei reusi sa gasesti o centrala pe lemne potrivita nevoilor tale. Iar daca nu ai timp sa analizezi fiecare model de centrala pe lemne de pe piata ci doresti sa mergi la sigur, atunci ar trebui sa vezi oferta de centrale pe lemne de pe Stropuva Romania. Vei descoperi mai multe sfaturi recomandate de clientii din intreaga lume, dar si de specialisti, datorita numarului mare de avantaje pe care le prezinta.

Inainte de toate insa, iata care sunt criteriile de care ar trebui sa tii cont atunci cand cauti o centrala pe lemne:

Care sunt aspectele de care trebui sa tii cont atunci cand iti cauti centrala pe lemne

Inainte de a merge la cumparaturi, va trebui sa fii atent la cateva detalii importante. Mai exact, trebuie sa stabilesti cateva aspecte in functie de care iti vei putea alege centrala pe lemne. Iata care sunt detaliile pe care ar trebui sa le ai in vedere:

  • Suprafata casei si volumul camerelor;
  • Gradul de izolare al casei;
  • Zona geografica si conditiile climatice in care este pozitionata casa;
  • Suprafata totala a geamurilor si usilor.

Acestea sunt detaliile cele mai importante de care se tine cont atunci cand se calculeaza puterea nominala pe care centrala pe lemne ar trebui sa o aiba pentru a incalzi cu succes o casa. De cele mai multe ori, in lista de specificatii a centralelor este mentionata suprafata ce poata fi incalzita cu modelul respectiv de centrala.

Tipul centralei termice pe lemne

Chiar si centralele termice pe lemne pot fi de mai multe tipuri. Iar fiecare tip prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. Poti alege sa achizitionezi o centrala cu gazeificare sau un model cu ardere clasica. Recomandarea noastra este sa te orientezi catre un model cu ardere clasica, asa cum sunt centralele Stropuva, deoarece acestea dau dovada de performante superioare fara fi prea pretentioase.

De asemenea, pretul centralelor termice pe lemne cu ardere clasica este mult mai accesibil decat al celor cu gazeificare.

Compatibilitate cu sistemul de incalzire actual

Daca ai decis inlocuirea centralei folosita pentru incalzire actuala cu alt model mai performant, ar trebui sa ai in vedere faptul ca noul cazan pe lemne s-ar putea sa fie sau nu compatibil cu sistemul de incalzire pe care il folosesti in prezent.

In caz contrar, s-ar putea sa fii nevoit sa faci schimbari majore la sistemul de incalzire pentru a putea folosi noua centrala achizitionata, ceea ce poate insemna costuri in plus.

Caracteristici principale de urmarit la o noua centrala pe lemne

Urmarind urmatoarele caracteristici la centrala pe lemne nu ai cum sa dai gres atunci cand iti achizitionezi un nou model. Iata care sunt principalele aspecte pe care sa le ai in vedere:

  • Autonomia trebuie sa fie de minim 20-24 de ore;
  • Puterea nominala trebuie sa corespunda suprafetei ce necesita incalzire;
  • Consumul, randamentul si eficienta ar trebui sa fie cat mai bune;
  • Un cazan pe lemne bun trebuie sa fie construit doar din materiale de calitate;
  • Lucrarile de intretinere trebuie sa fie cat mai simple, iar nivelul de depuneri la minim;
  • Garantia ar trebui sa fie de minim 5 ani.

Acestea au fost sfaturile noastre despre cum poti alege o centrala pe lemne ieftina si buna.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.