Cui i-e frică de primarul din Belinț?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O vorbă din popor spune că e bine, e foarte bine atunci când omul potrivit se află la locul potrivit. Iar când omul potrivit e și primar, iar locul potrivit e primăria, lucrurile bune încep să se înmulțească pentru comunitate.

Dar asta îi deranjează pe unii, care nu sunt în stare să facă nimic. Și atunci bârfesc, reclamă, caută nod în papură. Așa s-a întâmplat recent și la Belinț, unde primarul PNL Laurențiu-Ionel Tîrziu a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Dar să vedem ce se află în spatele acestei decizii. Mai întâi, știrea inițială:

„Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat marți, 22 februarie, că a constatat  starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 18 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Printre acestea se află și Laurențiu-Ionel Tîrziu, primarul comunei Belinț. Conform ANI, Laurențiu-Ionel Tîrziu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 octombrie 2020 – 26 aprilie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul propriului P.F.A., obținând venituri din activități agricole și subvenții de la APIA Timiș. Astfel, Laurențiu-Ionel Tîrziu a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr.161/2003”.

Iată acum și cealaltă față a cazului, prezentată de Laurențiu-Ionel Tîrziu, primarul comunei Belinț, pe pagina sa de Facebook, unde s-au adunat în doar 24 de ore sute de comentarii de susținere:

„Dragi belințeni, dezvoltarea deranjează, dar nu pe cei mulți dintre dumneavoastră. Deranjează pe cei care au fost neputincioși până să ajungem noi și pe cei care vor cu orice preț să fie în locul nostru!

În urma unei reclamații la ANI, din partea „prietenilor“, am aflat în această dimineață că am fost declarat în incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate, întrucât, având accesat un proiect pe fonduri europene „Tânărul Fermier” din 2015, durata de monitorizare fiind de 5 ani, aș fi obținut venituri din activități agricole și subvenții de la APIA Timiș.

Având în vedere cele menționate mai sus, mă văd nevoit să fac câteva clarificări:

♦ În calitatea mea de primar ales nu am semnat nici o factură sau vreun contract pentru PFA-ul ce-mi aparține, de când am ajuns în funcție, iar după obținerea ajutorului de Covid în sectorul legumicol din anul 2021 am început demersurile pentru a închide PFA-ul. În aprilie 2021 a fost închis!

♦ Nu am încasat în afară de salariu niciun ban din bugetul local;

♦ Nu am cauzat Primăriei Belinț niciun prejudiciu;

♦ Nu am avut contracte cu primăria nici înainte și nici de când sunt în funcție. Obiectul PFA-ului fiind acela de a produce legume și a le comercializa! Având în vedere cele menționate mai sus, am transmis un punct de vedere către Agenția Națională de Integritate prin care explic detaliat situația de fapt. Cel mai probabil, decizia unei incompatibilități va fi luată de instanță. Voi depune mai multe documente atât la ANI, cât și în instanță și sunt convins că voi fi declarat nevinovat.

Dragi belințeni, sunt convins că s-a ajuns aici din cauza luptei politice. Comuna Belinț se dezvoltă, iar unora care au pierdut din avantaje nu le cade bine. Sau trebuia să ajungă alții și nu noi – dar cu voia cetățenilor și a Lui Dumnezeu nu te poți pune!

În Primăria Belinț se face doar administrație, nu politică. Am demonstrat încă de la preluarea mandatului că suntem o administrație tânără și am format o echipă puternică. Voi, belințenii, ne-ați ales masiv în 2020 și ne-ați dat încrederea voastră. Nici nu am ajuns la jumătate de drum și adversarii noștri politici ne-au copleșit cu reclamații.

Nu o să cedăm! Am pus la dispoziția organelor de cercetare toate documentele solicitate și o să demonstrăm că suntem curați, incoruptibili și ne interesează doar să facem o comună cum își doresc belințenii.

De la publicarea incompatibilității am primit sute de mesaje de susținere din partea multor locuitori ai comunei. Mi-au scris oameni din Babșa, Chizătau, Belinț și Gruni. Vă mulțumesc din suflet că îmi sunteți alături!

Adversarilor politici le transmit că singurii care îmi pot întrerupe mandatul sunt locuitorii acestei comune, cei care mi-au dat votul și încrederea, nu niște personaje supărate că nu mai au acces la banii publici și care nu mai au susținere în comună.

Până la o decizie definitivă pe marginea acestui subiect, MERGEM ÎNAINTE și vă promit că ducem comuna acolo unde ne-am propus! Vă salut pe toți cu respect! Doamne-ajută!”

  Nicolae SILADE

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.