Cui folosește zebra domnului ESCU ?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Domnul ESCU, un funcționar din Primăria Lugoj, este un mare iubitor de zebre. Aplecarea acestuia spre zebre pare a fi o deformare profesională, deoarece dumnealui se ocupă cu numărarea gropilor din carosabilul orașului, cu semnele de circulație și, bineînțeles, cu zebrele. Deci, să fim înțeleși, vorbim de zebra ca trecere de pietoni, și nu despre animalul cu același nume. Dar să revenim la subiectul care arde mocnit de o bună bucată de timp.

Acum câteva luni, locuitorii primului tronson de pe strada Insulei s-au trezit cu încă o zebră, la câteva zeci de metri față de cea existentă. Atât de mare este atracția spre zebră a acestui funcționar, încât și-a desenat una chiar sub geamul locuinței sale. Seara, înainte de culcare sau dimineața, îi aruncă priviri galeșe, mulțumit că nimeni nu i-a călcat-o. Și-a montat pe stâlpul din fața casei o cameră video, ca să poată veghea zi și noapte la zebra lui. Dacă cineva tulbură liniștea zebrei, parcând pe ea, sau la mai puțin de cinci metri, dumnealui sună la Poliția Locală și nefericitul șofer se trezește cu amenda lipită pe parbriz. Aceasta ar fi, pe scurt, istoria romanțată a unei zebre de pe strada Insulei.

Ce deranjează este faptul că trecerea a fost amplasată acolo printr-un abuz al funcționarului ESCU de la Primăria Lugoj. Există un proces-verbal al Comisiei de Circulație în care se dispune o trecere de pietoni între strada Timotei Popovici și strada Insulei, nu de pe Insulei pe Insulei, și în  niciun caz sub geamurile funcționarului. Între zebra ESCU și cealaltă zebră de la începutul străzii sunt cam patruzeci de metri, interval în care locuitorii din acest perimetru trebuie să parcheze cam zece mașini. Deci locul e prea mic. Pe cealaltă parte a străzii, oprirea este interzisă, așa că abuzul domnului ESCU creează disconfortul vecinilor.

Am adus la cunoștința primarului situația de mai sus, iar edilul a recunoscut că  zebra cu pricina este amplasată inutil, că îngreunează traficul și a promis că va fi desființată. Deocamdată, însă, nu poate fi ștearsă, pentru că rașchetarea ei presupune un proces mai complicat.

S-a luat doar o singură tablă avertizoare care îi semnala prezența, dar în cealaltă parte tăblița confirmă trecerea. În altă ordine de idei, poliția spune că atâta timp cât zebra se află pe carosabil, staționarea pe ea sau la mai puțin de cinci metri constituie contravenție și ei sunt obligați să aplice legea. Deci, chiar dacă s-a comis un abuz, zebra domnului ESCU va fi hrănită din amenzile încasate. Nu vreau ca cineva să creadă că am ceva personal cu domnul ESCU, dar fac alergie la băieții deștepți și la șmecheriile lor. Abuzul dumnealui este o sfidare la adresa bunului simț, care aduce prejudicii de imagine și instituției pe care o reprezintă. Eu cred că domnul ESCU vrea liniște sub geamurile sale, dar nu are niciun drept să privatizeze ilegal o bucată de stradă pentru confortul său personal.

Dan TIMARU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.