Criteriile de care să ții cont atunci când alegi o firmă de transport marfă

Cauți solutii in transport si logistica adaptate modului în care îți desfășori afacerile? Dacă răspunsul este unul afirmativ, în cele ce urmează vom analiza principalele criterii de care să ții cont, atunci când alegi o firmă de transport marfă, astfel încât obiectivele trasate pe foaie să poată fi îndeplinite cu succes, ori de câte ori expediezi încărcături în țară sau străinătate:

Complexitatea expediției pe care o planifici

Domeniul transporturilor pe cale rutieră este unul extrem de complex, iar dacă ești un expeditor de mărfuri cu vechime în această arie de activitate, cunoști extrem de bine că acest adevăr este unul cât se poate de simplu de argumentat.

Tocmai de aceea, atunci când alegi din oferta generoasă a pieței un partener cu soluții în transport și logistică, este recomandat ca acestea să poată oferi cele mai bune răspunsuri la nevoile pe care le ai. Un transport de mărfuri, național sau internațional, poate fi planificat până la cel mai mic detaliu, prin seturi de acțiuni pliate pe complexitatea acestuia.

Să transporți mărfuri dintr-un punct A într-un punct B poate părea pentru terți o sarcină cât se poate de simplă, ce nu implică decât urcarea mărfurilor în camion, transportarea lor până la destinație, descărcarea rapidă a lor, iar apoi seara poate începe.

Însă există situații și situații, întâlnite adesea inopinat pe traseu, ce determină un nivel de complexitate extrem de ridicat al unui transport de mărfuri pe cale rutieră: expedierea unor mărfuri agabaritice, defectarea unui camion într-o zonă izolată, pierderea sau distrugerea mărfurilor etc.

Așadar, modul în care partenerul selectat poate gestiona în mod responsabil întreaga operațiune, în baza prevederilor stipulate în contract, reprezintă un aspect pe care trebuie să îl tratezi cu extrem de multă seriozitate, dacă îți dorești să duci la bun sfârșit cursa planificată.

Bugetul de care dispui pentru realizarea proiectului 

Iată încă un criteriu foarte important de alegere a cele mai potrivite companii de transport marfă, ce îți permite să separi cu ușurință entitățile flexibile, ce își pot ajusta oferta de servicii în funcție de bugetul tău, de cele pe care le-am putea numi cu ușurință “rigide”.

Un transportator pregătit să ofere soluții adaptate bugetului, atunci când partea beneficiară ține extrem de mult la încadrarea într-un anumit plafon de preț, reprezintă o soluție pe care este bine să o treci pe lista de priorități.

Iată câteva exemple prin care o companie de transport și logistică își arată deschiderea spre cooperare, atunci când bugetul reprezintă principalul criteriu de selecție, din perspectiva unui client:

  • Recomandarea unor autovehicule din parcul auto propriu ce dispun de sisteme pentru încărcare de tip double deck (podea dublă, pentru un transport de mărfuri mai mare cu 60% față de un camion normal);
  • Posibilitatea de facturare la metru pătrat în camion (soluție ideală pentru situația în care compania beneficiară optează pentru varianta de transport în regim de grupaj);
  • Identificarea unor autovehicule de tipul camioanelor light (pentru că sunt camioane mai ușoare, pot fi încărcate cu mai multă marfă la un singur transport, fapt ce permite optimizarea costurilor de expediție).

Nevoia de a cunoaște toate detaliile acestui proiect

Ești un antreprenor implicat în fiecare etapă a proiectelor pe care compania ta le derulează? În aceste condiții, ai nevoie de un partener cu soluții în transport și logistică dispus să îți transmită constant informații din timpul cursei, precum și recomandări oportune, pe care să le discutați de fiecare dată împreună, în cazul în care un anumit factor determină schimbarea planului inițial.

Alegerea inspirată a unei companii de transport marfă, ce poate rezona foarte bine cu nevoia clientului de a fi informat, pe întreaga durată a cursei, generează o mulțime de beneficii:

  • Echipă dedicată proiectului respectiv, cu care reprezentanții părții beneficiare pot ține legătura 24 de ore din 24, pe întreaga durată a desfășurării proiectului respectiv;
  • Monitorizare în timp real a încărcăturii, pe baza sistemelor GPS performante, menite să minimizeze pagubele produse de furtul, dispariția sau avarierea mărfurilor transportate;
  • Consultanță pe probleme de țin de legislația vamală, regulile INCOTERMS, prevederile ETA, textul de lege al conventiei CMR, reglementările UE privind mijloacele de transport cu poluare chimică și fonică samd

Iată care sunt principalele criterii de care beneficiarul unui astfel de proiect trebuie să țină cont, în etapa de identificare și selectare a celor mai bune soluții privind transportul și depozitarea mărfurilor. 

Respectarea acestor criterii este mai mult decât importantă, deoarece nu doar că asigură finalizarea expediției, în baza acordului stabilit între părți, dar poate reprezenta și începutul unei colaborări productive pe termen lung, cu un partener logistic loial și atent la nevoile specifice pe care clientul le are. 


Descoperă mai multe la Actualitatea Online

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Despre admin 6883 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.