Criminalul de la Făget a fost condamnat la 31 de ani și 4 luni

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Curtea de Apel Timișoara a respins apelul lui Ionel Boldea, care anul trecut a ucis doi oameni într-un parc din Făget, iar apoi a bătut alte patru persoane, menținând sentința Tribunalului Timiș, care l-a condamnat la 31 de ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Ionel Boldea a fost condamnat pentru omor calificat, tentativă de omor calificat, loviri și alte violențe, ultraj, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a unor substanțe.

Conform faptelor stabilite de anchetatori, Ionel Boldea a mers în dimineața zilei de 3 iulie 2019 într-un parc din Făget și, fiind sub influența substanțelor halucinogene, a atacat la întâmplare două persoane, soț și soție, care utilizau aparatele de fitness din parc. B

ărbatul de 57 de ani a murit pe loc, iar soția lui, în vârstă de 59 de ani, a mai trăit câteva zeci de minute. După atac, criminalul a fugit cu o bicicletă într-un sat aflat la câțiva kilometri de Făget.

Acolo a atacat pe stradă o femeie de 81 de ani, pe care a lovit-o cu bastonul în care aceasta se sprijinea. Victima a scăpat cu viață dar a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale.

La scurt timp, Ionel Boldea a comis un alt atac, agresând două persoane întâlnite, de asemenea, pe stradă și care au avut nevoie de spitalizare.

Agresorul a intrat apoi într-o casă să se spele de sânge și a fost găsit de polițiști. S-a împotrivit arestării, l-a lovit pe unul dintre polițiști cu o bâtă în abdomen și apoi a furat o mașină, reușind să scape de urmăritori.

A pierdut însă controlul volanului la ieșirea din localitate și a ieșit cu mașina în câmp. Ionel Boldea a fost prins după 18 ore, pe raza județului Timiș.

La proces, Ionel Boldea a invocat faptul că era drogat și că nu avea discernământ când a comis infracțiunile. Avocatul lui a încercat să îi schimbe încadrarea juridică pentru omor calificat în lovituri cauzatoare de moarte, însă instanța de judecată nu a acceptat această cerere.

Decizia magistraților Curții de Apel Timișoara este definitivă.

(P. M.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.